rozhovor laakso

Aleksi Laakso: Každý den do všeho jdu naplno!

Další nové jméno do defenzivních řad je Aleksi Laakso. Třiatřicetiletý obránce, který má bohaté zkušenosti z několika předních finských klubů, podepsal se západočeským klubem smlouvu na jeden rok.

„Minulý rok jsem hrál za Porin Ässät a v závěru sezóny jsem se dozvěděl, že má o mě Plzeň zájem. Je to pro mě výzva a rád si vyzkouším novou hokejovou kulturu. Mluvil jsem pochopitelně s Aleksim Rekonenem a on o Plzni říkal jen samé hezké věci,“ praví Aleksi Laakso.

Laakso hrál po většinu své kariéry ve finské nejvyšší lize, pouze na jeden rok si odběhl do EBEL ligy, kde hájil barvy Graz99ars. Nyní si vyzkouší Tipsport extraligu. „Slyšel jsem, že česká liga je velmi těžká a na vysoké úrovni. NHL je samozřejmě top, avšak i zde hrají velmi dobří čeští hráči. Nemůžu se dočkat, až se o tom sám přesvědčím,“ těší se hráč, jenž si na západě Čech vybral číslo 90.

Plzeň minulou sezónu vytáhla další dva objevy – Adama Jiříčka a Jana Skoka. Laakso, kterému je 33 let, je připraven mladým obráncům se vším pomoci. „Jsem celoplošný obránce. Myslím, že jsem dobrý bruslař a ani ránu nemám špatnou, navíc jsem hrál často i přesilové hře. Jsem stále v nejlepších hokejových letech, hrál jsem přes deset let ve finské lize, tak si myslím, že jsem za ta léta nabral nějaké zkušenosti. Každý den do všeho jdu naplno, a to bych rád ukázal i těm mladším hráčům.“ dodává Laakso, který má za sebou i několik zápasů za finskou reprezentaci.

V plzeňské kabině nebude Laakso jediným finským hráčem, již minulou sezónu na západě Čech působil jeho jmenovec Rekonen. „Aleksi povídal, že Plzeň je moc hezké město. Ptal jsem se i českých hráčů, kteří hrají ve finské lize, a všichni mi Plzeň po hokejové stránce doporučovali. Moc toho zatím nevím, avšak těším se, až v Plzni budu a vše naplno vypukne,“ říká závěrem Aleksi Laakso.

Foto: Ässät Pori