I ve třetím zápase ve Švýcarsku Plzeň prohrála

V závěrečném utkání miniturné ve Švýcarsku Plzeň prohrála s SC Zurich Lions 2:3, když obě branky Lasselsbergeru vstřelil Dušan Andrašovský. Zápas krátce zhodnotil asistent trenéra Radek Kampf. "Od půlky zápasu jsme byli lepší, ale nedokázali jsme toho využít. Měli jsme šance, ale neproměnili jsme je, a ve třetí třetině jsme po chybě v obranném pásmu inkasovali rozhodující gól." Hned po utkání se Plzeňané vydali na cestu domů.
Doplněna krátká reportáž ze zápasu.

HC Škoda Plzeň - SC Zürich Lions

2:3
1:2, 1:0, 0:1

Branky a asistence: 3:02 Camenzind (Paterlini, Wichser) - 1:0. 6:15 Andrašovský (Nedoma) - 1:1. 10:48 Karlberg (Alston) - 2:1. 37:48 Andrašovský (Kocák) - 2:2. 51:26 Blindenbacher (Camenzind) - 3:2. Diváci: 446. Rozhodčí: Kurmann - Kehrli, Popovič. Vyloučení: 8:6.

SC Zürich Lions

Sulander - Blindenbacher, Gloor, Seger, Kout, Furrer, Schnyder, Höhener, Forster - Wichser, Camenzind, Paterlini; Alston, Karlberg, McTavish; Steiner, Zeiter, Petrovicky; Tiegermann, Stirnimann, Helfenstein.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň do posledního zápasu švýcarského turné nastoupila po dvou předchozích porážkách. Od samého úvodu se hrálo pestrý a vyrovnaný duel.

První třetina skončila výhrou 2:1 pro Curych, ale od druhé části začali Plzeňáci zle kousat. Na branku chráněnou Ari Sulanderem se valil útok za útokem a výsledek 0:1 ze druhé třetiny byl pro domácí velmi dobrý. Výraznou zásluhu měl na výsledku po dvou třetinách finský gólman Sulander.

Ve třetí třetině byla na českém týmu znát únava z náročného programu a iniciativu přebírali domácí, kterým se také v 52. minutě podařilo vstřelit zásluhou Blindenbachera vítěznou branku. Plzeň tak podlehla švýcarskému vicemistrovi těsně 2:3.