S novou energií na Energii

P l z e ň - Prvním testem nových posil Keramiky bude 22. západočeské derby. Před tímto zápasem bývala pravidelně Plzeň favorizována, letos je vše jinak. Rozjeté Vary nasbíraly před reprezentační přestávkou spoustu dobrých výsledků a také náskok na Plzeň ve výši pěti bodů. Keramici odjíždí do Varů s touhou uspět, položit základ cestě vzhůru, vyzkoušet nové posily a dokázat kvalitu týmu.

Radek Procházka
Michal Divíšek
Tým trénoval kompletní, keramici tedy na energetiky vyjedou i s novými hráči, Radkem Procházkou, bývalým hráčem Varů a také obráncem Michalem Divíškem. "Nové hráče se snažíme zabudovat do sestavy, nakolik to budou posily ukáží až zápasy," nechává si čas na hodnocení Milan Razým. Přesto se pustil do stručné charakteristiky. "Radek Procházka je dobrým bruslařem a je vidět, že má šikovné ruce. Na obou je však vidět, že v Havířově až takový trénink nebyl, takže jim dejme čas, i když ho moc nemáme," nedívá se s důvěrou k bývalému působišti obou hráčů Razým. První příležitost se ukázat dostanou oba borci tedy ve Varech.

Varská Energie figuruje na šestém místě extraligové tabulky. Hokejovou veřejnost udivila především její série zápasů bez prohry. Karlovarské hokejisty nezastavila ani pražská Sparta, až Vítkovice rázně ukončily tažení energetiků. Společně s výsledky týmu rostly i individuální výkony jednotlivých hráčů. Sedmnáctiletý Vojtěch Polák zaujal natolik, že jej povolali reprezentační trenéři do národního mužstva. Spolehnout se v Karlových Varech mohou na šikovného střelce Balázse, v dobré formě hraje zkušený Tomáš Němčický či ve Varech oblíbený obránce Martin Hlavačka. Největší oporou je obvykle brankář, nejinak je tomu u západočeského souseda, kde je pod dobrými výsledky výrazně podepsán Petr Franěk.

V posledním odehraném kole dokázali energetici otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Libercem, když vítěznou branku střílel mladý Polák. Poté ovšem následovala přestávka, v níž lze na formě získat, ale také ztratit. "Uvidíme, jak na ně zapůsobila. Vary byly rozjeté, dařilo se jim. Rozhodně jsou velmi silným soupeřem," je v očekávání výkonu Varů Michal Dvořák, ovšem zdaleka nejen on.

Pravděpodobná sestava Karlových Varů:

Franěk - Topoli, Mádl, Hlavačka, Krajíček, Bauer, Rodin, Grof, Němeček - Soukup, Skuhravý, Němčický - Opatovský, Pavliš, Balázs - Tvrdík, Kverka, Košťál - Tvrdek, Pech, Kraus

Do sestavy by se měl již tedy vrátit v prvním zápase s Plzní zraněný Němeček. Chybět budou Marku Sýkorovi pouze dlouhodobě zraněný Bacul.

Pravděpodobná sestava Keramiky Plzeň:

Barta - Dobroň, Řezníček, Divíšek, Vlček, Vobořil, Výborný, Mazanec, Chvojka - Ujčík, Eiselt, Matějovský - Dvořák, Straka, Andrašovský - Štefanka, Voskár, Volák - Švík, Procházka, Adamský

Téměř dva roky čekají ve Varech na vítězství nad Plzní

Od 8. prosince 2000 nedokázaly Varští Plzeňany na vlastním ledě přehrát. Fanoušci západočeského kolegy museli od tohoto data přihlížet postupně třem porážkám 3:5, 1:4 a posledně v Tipsport cupu 1:5. Velmi se dařilo útoku Dvořák - J. Straka - Andrašovský, jehož členové v těchto třech duelech nasbírali 15 bodů za 7 branek a 8 asistencí. Právě centr tohoto útoku nechce na sérii nic měnit, pouze ji prodloužit. "Poslední zápasy proti Varům jsme vyhrávali a i přestože jsou v současné době výše v tabulce, nevidím důvod proč tuto sérii přerušit," tvrdí odhodlaně Josef Straka.

Na zápas můžete jet společně s fanklubem Keramiky Plzeň. Odjezd do Karlových Varů je v 15:00 od zimního stadionu, cena cca. 150,-- Kč. Přihlásit se je možné na telefonu 604 576306.