Dvořák v U18

Osmnáctka je po soustředění! Indián Dvořák: Parádní zkušenost, ale i odměna

Český výběr hráčů do osmnácti let má za sebou další kemp. V nominaci se objevil i trojlístek plzeňských hokejových nadějí - Adam Dvořák, Marek Soukup a Jakub Šiler.

„Obsah kempu byl zaměřený především na taktiku a věci, které se budou chtít hrát. Trenéři chtějí zároveň vědět, jak se zlepšujeme. Součástí kempu tak byly i základní testy,“ prozrazuje prvně jmenovaný a upřesňuje: „Program byl poměrně jasný. Hned ráno jsme měli trénink na ledě a poté na suchu, odpoledne to samé. Vše navíc bylo proloženo videi a pohovory.“

Sám sedmnáctiletý forvard si přitom i poměrně krátké, dvoudenní soustředění chválí. „Určitě je to parádní zkušenost. A v určitém smyslu asi i odměna za tvrdou práci. V podstatě to navíc byla moje první reprezentační akce, užil jsem si to a nechal tam vše, co mohl,“ vypráví.

S plzeňskými juniory vstoupil do sezóny skvěle. Tým ve třech úvodních kolech ještě neztratil, dvakrát udržel čisté konto a Adam Dvořák pomohl dvěma asistencemi. „Do sezóny jsme vstoupili, myslím si, celkem slušně. Zatím jsme získali plný počet bodů, což je důležité, abychom měli klid a nestresovali se, protože přeci jenom je v soutěži letos určitý tlak. Pochopitelně tam byly nějaké chyby a pořád je co zlepšovat. Důležité bude se neuspokojit a dál makat, sezóna bude dlouhá a může se stát cokoliv,“ hodnotí start týmu.

Jak jsme prozradili již na úvod, nebyl v reprezentační nominaci sám, trenér Jakub Petr ukázal i na další indiány. „Určitě je to příjemné, že člověk nejede sám. Byl se mnou třeba i Mára Soukup, se kterým hrajeme spolu opravdu již hromadu let, prakticky od prvních krůčků v Třemošné. Asi se ho nikdy nezbavím (smích). Teď vážně, vždy, když jsem se ho na něco ptal nebo něco potřeboval, rád mi pomohl a řekl co a jak. Má již přeci jenom tam odtud nějaké zkušenosti,“ uzavírá.

Fota: Juniorský hokej / Ronald Hansel