Ohlasy 17. kolo

Každý den se cítím líp a líp, pochvaluje si navrátilec Musil

Čtrnáct dní měl nařízený absolutní klid. Proto jeho návrat do zápasů trval šest týdnů. Teď už je však Pavel Musil po zranění zpátky v sestavě. V pátek proti Pardubicím oslavil vítězství, v neděli na Třinec však Západočeši nestačili. Musil mohl být hrdinou utkání, ale jeho trefu na 2:1 rozhodčí neuznali.

Devětadvacetiletý útočník naskočil do sestavy po dlouhé pauze, hned si zahrál proti Pardubicím a Třinci, tedy dvěma týmům z horních pater tabulky. „Návrat proti takovým soupeřům nebyl snadný, ale vybírat si nemůžu. Možná je těžší zkouška na úvod lepší, na kvalitnější týmy už asi nenarazíme,“ myslí si Musil. Byl navíc rád, že stihl dlouhou šňůru domácích zápasů a vyhnul se na úvod cestování autobusem.

Trenéři ho proti Ocelářům nasadili do čtvrté formace. Ve třetí části už však nastoupil v zahajovací formaci s Mertlem a Dzierkalsem. „Jsem rád, že jsem zpátky. Spoluhráčům to v posledních zápasech lepí, tak se dalo čekat, že nezačnu v první nebo druhé formaci. Ale budu maximálně pracovat, abych se posunul výš. Ještě ale kondičně nejsem na maximu. Až budu na 110 procentech, věřím, že dostanu na ledě více prostoru,“ doufá Musil. Na ledě nakonec strávil přes jedenáct minut, zatímco v pátek jen pět. „Každý den se cítím líp a líp, takže snad se moje forma bude jen zlepšovat,“ věří.

Svým výkonem ale nakonec Plzni k vítězství nepomohl. „Byl to vyrovnaný zápas se špatným koncem. Asi by mu více slušela remíza. Ale když neproměníme dvě přesilovky pět na tři… V nich jsme měli utkání rozhodnout. Bohužel se nepoštěstí každý den,“ říká rodák z Čáslavi.

Musil mohl osladit návrat důležitým gólem. Ve 48. minutě za stavu 1:1 rozjásal plzeňskou LOGSPEED CZ Arénu. „David Jiříček mě krásně našel na levém kruhu, já už jen trefoval prázdnou branku. Pěkně se mi rozklepaly ruce,“ směje se.

Opuštěnou klec sice trefil, jenže Třinec si vzal trenérskou výzvu, jelikož do kontaktu s gólmanem Kacetlem se dostal Tomáš Mertl. „Kontakt jsem viděl na opakovaných záběrech na kostce, asi správně neuznaný gól. Nedá se nic dělat, radost byla předčasná,“ pokračuje Musil.

Západočeši završí čtyřzápasovou šňůru domácích duelů v úterý proti Olomouci. „Bude to urputný zápas, jsou silní v osobních soubojích. Olomouc má také velmi nebezpečnou přesilovku, na tu se musíme připravit. Navíc mají velkou osobnost v Davidu Krejčím,“ dodává Musil, který na Hané před příchodem do Plzně krátce působil.

Foto: Roman Turovský