Ohlasy 37. kolo

Na dnešní zápas budu rád vzpomínat, říká autor hattricku Martin Lang

V září během vzájemného zápasu padlo dohromady jedenáct branek, dnes to byla opět velká přestřelka, celkem devětkrát hráči rozvlnili síť v soupeřově bráně. Indiáni těžký duel zvládli lépe, vyhráli 6:3 a lví podíl na tom měl Martin Lang, který vsítil premiérový hattrick v nejvyšší soutěži.

Mladý útočník se v této době zabydlel v první lajně, spolupráci s Mertlem a Dzierkalsem si nemůže vynachválit. „Mertlík je super kluk, jak na ledě, tak v kabině. Všichni o sobě na ledě víme, tak nikdo nemusí nic říkat. Pokud nám to takhle bude klapat i nadále, jedině dobře.“ A jak samotné utkání viděl autor čtyř bodů v dnešním utkání? „Dneska to byl zápas nahoru dolů, padalo hodně gólů. My jsme rádi, že se můžeme radovat, protože jsme jich dali více než soupeř a vyhráli jsme,“ říká Martin Lang.

Jen ty nejhezčí vzpomínky na zápas proti Kometě bude mít Lang, v zápase posbíral rovnou čtyři body, za tři branky a jednu asistenci. „Určitě to budou hezké vzpomínky, ještě když jsme vyhráli za tři body. Chtěli jsme navázat na úterní zápas s Budějovicemi a zlepšit si chuť. Jak jsme tento rok zakončili, tak doufám, že ten nový i načneme a budeme to držet po celý rok,“ říká Martin Lang.


Vzpomene si plzeňský hráč na svůj poslední hattrick? „To bych musel pátrat hodně v paměti. Myslím, že to bylo naposledy někdy v dorostu tady v Plzni. Jsem rád, že i hattrick v nejvyšší soutěži se mi spojil právě s Plzní. Určitě na to budu rád vzpomínat,“ dodává.

Zápas to byl ale velice dramatický, Kometa se do poslední minuty snažila o vyrovnání. V závěru to Brno zkusilo v šesti hráčích, leč opuštěnou hostující klec trefil Lang, který tím dovršil svůj hattrick. „Abych byl upřímný, tak já jsem vůbec nepomýšlel na gól. Chtěl jsem nahrát klukům, protože jsem moc dobře věděl, o co v zápase jde. Ti mě v tom ale nechali, tak jsem této situace musel využít a zaplaťpánbůh se mi to povedlo,“ má radost plzeňský odchovanec.

Památeční puk si samozřejmě domácí hráč hned uchoval. Tuší už, kde bude jeho místo? „Táta má doma takovou menší vitrínu slávy, tak půjde nejspíše tam.“ Pozornosti tento dnešní počin samozřejmě neunikne ani plzeňskému pokladníkovi. „Je pravda, že se mi to nyní trošku prodražilo, ještě Vánoce do toho (smích). Určitě ale přispěji rád, těším se na to, “ hlásí závěrem Martin Lang.

FOTO: Marek Švamberg