Preview 43. kolo

Jediný duel tohoto týdne, Plzeň přivítá Zlín!

Modrobílí se pokusí protáhnout bodovou šňůru již na šest zápasů, soupeřem bude poslední celek průběžné tabulky - Zlín.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PSG BERANI ZLÍN

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
11. února 2022
43. kolo Tipsport extraligy

Indiáni na svém ledě na Berany vyzráli již potřetí v řadě, když na loňské dva úspěchy 7:5 a 7:0 navázali letošním vítězstvím 4:1. Celkově v posledních patnácti zápasech Plzeň slavila deset vítězství ku pěti nezdarům. Škoda nyní může proti Zlínu naplno bodovat počtvrté v řadě, což se jí historicky povedlo pouze dvakrát - naposledy na přelomu let 1976 a 1977!

Z tábora soupeře
Berani loňskou základní část zakončili na předposledním místě, tím pro ně sezóna v poklidu skončila. Jenže letos jsou to zcela jiné starosti. Aktuální poslední příčka znamená přímý sešup do první ligy, na alespoň barážovou pozici Kladna před sebou ztrácejí jedenáct bodů. Vše zavinil především vstup do soutěže, tříbodovou výhru zaznamenal Zlín až v šestnáctém utkání. Avšak nyní mužstvo chytá druhý dech, naposledy přišla výhra nad Libercem 5:3 a z posledních šesti duelů odcházelo s prázdnou pouze jednou.

Nepříznivé výsledky již během aktuální sezóny znamenaly řadu změn. Odvolán byl trenér Svoboda, jehož místo aktuálně zaujal Luboš Jenáček. Dále Tomáš Mikúš zamířil do Karlových Varů, Jakub Šlahař do Frýdku-Místku, Tomáš Fořt, Oscar Flynn a Tomáš Hanousek do Mladé Boleslavi, Adam Zbořil do Komety či Peter Trška do Německa. Naopak na pomoc přišli z Rigy Roberts Mamčics a Patriks Zabusovs, z Chabarovsku Vladimir Michasjonok či z Brna Alexandre Mallet, z Vladivostoku Pavel Makarenko a z Mladé Boleslavi Valentin Claireaux.

Nejproduktivnějším hráčem Zlína je obránce Daniel Gazda, který nasázel deset branek a přidal osm asistencí. V zádech má sedmnáctibodové Antonína Honejska (6+11) a Tomáše Mikúše (4+13), ten přitom oproti svým kolegům odehrál poloviční porci zápasů. Gólmanskou jedničkou je Libor Kašík s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, Daniel Huf je na hodnotě 90,26.

Početní výhody Beranů platí v celé soutěži za nejméně produktivní, hra v oslabení je sedmá. Zároveň mužstvo posbíralo třetí nejvyšší počet trestných minut, suma rozdaných hitů je pátá a ta zblokovaných střel čtvrtá.


Výsledky posledních zápasů
BK Mladá Boleslav 0
HC Škoda Plzeň 3
(0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 28. Malát (J. Holý, G. Thorell), 34. Schleiss, 51. Schleiss (Budík, Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – L. Kaňák, J. Holý, Graňák, Kvasnička, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – J. Dufek, Mertl (A), M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.


PSG Berani Zlín 5
Bílí Tygři Liberec 3
(1:1, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Michasenok (TS), 26. Kubiš (Ferenc, Hejcman), 30. Gazda (Michasenok, Kubiš), 34. Mallet (Honejsek, Zabusovs), 55. Kubiš (Hejcman) - 4. Rychlovský (Čederle), 50. J. Šír (Šmíd, M. Ivan), 57. J. Šedivý.
PSG Berani Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc (A), Žižka - Mallet, CLaireaux, Honejsek - Zabusovs, R. Veselý, Kubiš (C) - Michasenok, Hejcman, Köhler - Okál, Makarenko, P. Sedláček (A).