Preview 55. kolo

Předposlední hrací týden! Plzeň hostí nepříjemně dotírající Vítkovice

Poprvé mohou indiáni otevřít po rozvolnění protiepidemiologických pravidel brány stadionu pro velký počet svých fanoušků! A hned bude vaše podpora zapotřebí, na led čtvrté Škody míří Vítkovice, které postupovou pozici nepříjemně atakují.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
22. února 2022
55. kolo Tipsport extraligy

Plzeň na Vítkovice před svými fanoušky umí, naposledy si Ostravané odvezli všechny body z prérií indiánů ke konci roku 2016. Letos Ridera brala alespoň bod, který byl prvním po pěti utkáních.


Z tábora soupeře
Vítkovice vloni zakončily základní část osmé a v podobných vodách se pohybují i letos. Aktuální příčka je sedmá, na poslední postupovou příčku Škody ztrácejí pět bodů, mají navíc utkání k dobru. Aktuální forma je navíc výborná, naposledy si Ridera odvezla výhru v samostatných nájezdech z ledu Sparty, ta navíc byla třetí v řadě.

Nejproduktivnějším hráčem Ostravanů je Rostislav Marosz, který nasázel devět branek a přidal dvacet asistencí. O chlup zpět je Dominik Lakatoš s bilancí 13+15, který ovšem odehrál o sedmnáct zápasů méně. Třetím do party je Roberts Bukarts (8+18). Mezi třemi tyčemi odchytal většinu minut Aleš Stezka s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, parťák Jan Dolejš ale vyskočil nad hodnotu 93.

Úspěšnost početních výhod mají Vítkovičtí v celé soutěži sedmou nejvyšší, hra v oslabení je šestá. S Kladnem má tým shodně nejvyšší počet trestných minut, nejvyšší je i suma rozdaných hitů, zblokovaných střel je sedmá.


Výsledky posledních zápasů
Mountfield HK 6
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 5:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík), 13. Jank (Jergl), 18. Kevin Klíma (Blain), 40. Kevin Klíma (Nedomlel, Orsava), 41. Kevin Klíma (Ščerbak, Lalancette), 56. Kelly Klíma (R. Pilař) – 42. Blomstrand.
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Mertl (A), Dzierkals – M. Lang, G. Thorell, J. Dufek.


HC Sparta Praha 2
HC Vítkovice Ridera 3pp
(1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Sobotka (Tomášek, Matuškin), 44. Matuškin (Sobotka) – 40. Hruška (Koch), 59. Lakatoš (Stehlík, Hruška), rozhodující nájezd Marosz.
HC Vítkovice Ridera: Dolejš – Solovjov, R. Polák, Pedan, J. Stehlík, Koch, L. Kovář, Plášil – M. Kalus, Marosz, Lindberg – Dej, J. Hruška, Lakatoš – R. Bondra, Flick, Fridrich – Bernovský, Chlán, Lednický.