Michal Důras se těší na placení

T ř i n e c - Svou první branku v extraligové kariéře vstřelil v nedělním utkání na třineckém ledě mladý plzeňský útočník Michal Důras. Jeho premiérový gól byl důležitý nejen pro něj, ale i pro celý tým, neboť byl zároveň vítězným. "Je to paráda,“ radoval se po zápase evidentně šťastný střelec.

„Dost dlouho jsem na tento okamžik čekal, měl jsem šance snad v každém zápase, jenomže mi to tam nějak nechtělo padat“. Jak ke všemu došlo? V polovině pětatřicáté minuty se plzeňští hráči vřítili do třineckého obranného pásma, Lubomír Hurtaj posunul z mezikruží na levou stranu Michalu Důrasovi, který se nerozpakoval a napálil puk směrem na Lakosilovu branku. Kotouč zapadl pod víko třineckého gólmana a Plzeň vedla 2:1. „Nevím, kolik mě tato první branka v životě bude stát, navíc když byla zárověň vítězná, ale je mi jasné, že Jirka Hanzlík a David Pospíšil nebudou dlouho čekat, aby mě s touto částkou seznámili,“ přibližuje mladý plzeňský útočník jeden z rituálů, které střelce první branky v životě v nejbližší budoucnosti čekají.

 „Vítězství nám snad pomůže k většímu sebevědomí, doufám, že se zvedneme. Celý zápas se skládal z velkého množství osobních soubojů, ale věděli jsme, že Třinec má v nohou včerejší těžké utkání na Slavii a tak jsme doufali, že se časem unaví. Proto jsme kouskovali hru a snažili se zachytávat jejich útoky už ve středním pásmu. Při závěrečném náporu domácích jsme se ale zbytečně stáhli do vlastní obrané třetiny a dali tak soupeři šanci rozvíjet útoky po celém kluzišti. Nevím proč to tak bylo, asi začala pracovat psychika, několik zápasů jsme ztratili v samém závěru a tak jsme pravděpodobně měli obavy i tentokrát,“ přibližuje Michal Důras okamžiky v závěru zápasu, kdy se třinečtí snažili o korekci skóre. „Nakonec jsme ale vše ve zdraví přestáli a doufám, že naše vítězství přivede do hlediště diváky na důležitý zápas s Českými Budějovicemi, kde nás budou moci podpořit k co největšímu výkonu."