Ohlasy semifinále DOR

Na kluky jsem neskutečně pyšný, říká kapitán dorostenců Marek Hořejší

Podařilo se! Plzeňští dorostenci zvládli vyhrát i třetí semifinálovou bitvu, Mountfield porazili na východě Čech 3:1 a celkově sérii 3:0. Krátce po vyhraném duelu nám nejčerstvější dojmy řekl kapitán mužstva Marek Hořejší.

Je to tam! Dorostenci zvládli vyhrát i své osmé utkání v play off a nejrychlejší cestou si zajistili místenku do finále. Jak dnešní utkání viděl kapitán plzeňského týmu? „Určitě to byl těžký zápas, oba týmy věděly, o co jim jde. Z naší strany bylo nejdůležitější, že jsme dali brzy gól, poté Hradci v závěru pomalu docházely síly. I to nám pomohlo, že jsme vyhráli,“ říká Marek Hořejší.

I když výsledek 3:0 hovoří jednoznačně, semifinále s Mountfieldem rozhodně tak jednoduché nebylo. „Série rozhodně nebyla lehká. Viděli jsme, jak Hradec vyřadil ve čtvrtfinále první Třinec, takže jsme se na ně skvěle připravili. Jsem jenom rád, že jsme takovým stylem je dokázali porazit a postoupit do finále,“ hodnotí semifinále kapitán Škodovky.

Plzeňské mladé pušky zvládly na výbornou oba domácí zápasy, zejména ten druhý se nakonec ukázal jako rozhodující. „Určitě to byl klíčový zápas. Po tom vyhraném zápase jsme sem jeli natěšení a věřili jsme, že ten třetí zápas vyhrajeme a nebudeme muset v Hradci zůstávat do čtvrtka,“ dodává hráč s číslem devět na dresu.

Neskutečnou formu chytil gólman Daniel Jansa. Z osmi zápasů inkasoval pouhých sedm branek. S procentuální úspěšností 96.57% kraluje i všem brankářům, v zádech má navíc i dvě čistá konta. „Jansíka musíme všichni pochválit. V play off opravdu chytá výborně, bez něho bychom nebyli tam, kde právě jsme,“ říká na adresu brankáře Škody.

Jak již bylo řečeno, plzeňský dorost neprohrál zatím jediný zápas. Nejprve v osmifinále porazil Pardubice 2:0 na zápasy, ve čtvrtfinále 3:0 Zlín a nyní stejným poměrem hradecký Mountfield. „Na všechny kluky jsem neskutečně pyšný. Osm výher z osmi zápasů vypadá krásně, nicméně nejdůležitější část sezóny teprve přichází. Doufám, že se před finále semkneme jako tým a podaří se nám tížený titul vyhrát.

O soupeři zatím není jasno. Jistota je, že to bude jeden z dvojice Sparta Praha – Liberec. Severočeši zatím vedou 2:1 na zápasy a ve čtvrtek již mohou doplnit finálovou dvojici. „Oba týmy jsou velice kvalitní, tady není moc z čeho vybírat. Pokud chceme titul, musíme porazit každého, jinak to nejde,“ má jasno útočník indiánů.

Finálová série začíná již v úterý 5. dubna, všichni fanoušci jsou zváni, utkání jsou zdarma. „Určitě bych chtěl všechny fanoušky pozvat na náš první finálový zápas. Bude to jistě těžký a vyhrocený zápas, takže budeme potřebovat každou podporu. Všichni doufáme, že to společně zvládneme,“ říká závěrem Marek Hořejší.

FOTO: Martin Voltr