Ohlasy po Düsseldorferu

Dostali jsme lekci z produktivity, mrzí Lukáše Kaňáka

Plzeňané mají za sebou úvodní zápas v italském Bolzanu. Bohužel německý Düsseldorfer zvítězil 4:2, přestože byla Plzeň v zápase lepším celkem. Jednu ze dvou branek vstřelil obránce Lukáš Kaňák, který po samotném utkání neskrýval zklamání z výsledku.

Škodovka do utkání nevstoupila ideálně, již ve čtvrté minutě dostala branku, nicméně poté se obraz hry otočil a zbytek první třetiny byl v jasné režii plzeňského týmu. „Düsseldorfer je brejkové mužstvo. Počítali jsme, že tak budou hrát a nakonec se to i potvrdilo. Dostali jsme lekci z produktivity. My jsme měli snad pět velkých šancí již v první třetině, bohužel jsme netrefili prázdné brány. Navíc jejich brankář chytal velice dobře. Düsseldorfer nás rozhodně vyškolil, v závěru jezdili jejich hráči i hodně přečíslení. Pro nás špatný zápas,“ nezastírá zklamání Lukáš Kaňák.

V zápase se i jiskřilo. Ne jednoho hráče muselo dnešní utkání hodně bolet. „Hraje tam spousta vysokých hráčů a bolelo to od nich. (smích) My jsme na to ale byli připravení a i jejich hráče naše hra musela bolet, což je důležité.

Ve druhé třetině indiáni dokázali srovnat a první trefu zaznamenal právě Lukáš Kaňák. „Já jsem si všiml, že Tomáš Mertl jede nahoru, tak jsem mu chtěl udělat místo. Před bránou se mi to posléze odrazilo přímo na hokejku, tak jsem vystřelil padlo to tam. Jsem za to rád, bohužel můj gól byl ve finále k ničemu,“ mrzí plzeňského obránce.

Kdo zápas viděl, nemohl si nevšimnout, že ledová plocha nebyla v ideální kondici, nicméně dle plzeňského hráče to není důvod dnešní porážky. „Led nebyl v ideální formě, jenomže v letních měsících je to všude podobný. Na to bych se rozhodně nevymlouval,“ říká Lukáš Kaňák.

Prohra s Düsseldorfem znamená jediné. Již zítra v 15:00 vyjedou v italském Bolzanu plzeňští hráči znovu na ledovou plochu, v souboji o třetí místo se vyzvou Ambri Piottu. Jaký bude recept na švýcarský celek? „Základ je se dobře najíst a jít rovnou spát. Dnešek musíme nechat zde v šatně na zimáku a zítra znovu do práce. Ráno máme rozbruslení a již ve tři hodiny hrajeme. Není čas nad dnešním zápasem příliš přemýšlet, musíme se dobře připravit na zítřek,“ říká závěrem Lukáš Kaňák.