Do zápasu v Pardubicích musíme vstoupit lépe, říká Andrašovský

P l z e ň - Velké očekávání vkládal do úterní dohrávky s Libercem Dušan Andrašovský. Hokejisté Lasselsbergeru se mohli přiblížit osmé příčce na dosah, ovšem po dvou vysokých vítězstvích přišlo zklamání. "My i fanoušci jsme čekali určitě mnohem víc. Moc nás to mrzí, musíme to v Pardubicích napravit. Věřil jsem ještě v 10. minutě poslední třetiny, ale nedali jsme ani jeden gól a konec už byl špatný," říká elitní útočník.

Teď se už celé mužstvo koncentruje na zápas v Pardubicích. Tam půjde o hodně. "Musíme do zápasu lépe vstoupit. Nepřijde to samo, nesmíme udělat žádnou hrubou chybu, jako jsme udělali proti Liberci," věří. Liberec neprožívá letos nijak oslnivou sezónu, vítězstvím se posunul v tabulce těsně před modrobílé barvy Plzně. "Asi to bylo v našich hlavách. Mysleli jsme si, že jsme předtím porazili těžší soupeře, ale tento zápas nás vyvedl z omylu."

V loňské sezóně také odjížděla Plzeň v poslední čtvrtině do tehdy doma téměř neporazitelných Pardubic a odvezla si odtud dva body za výhru v prodloužení. Vítěznou trefu tam tehdy zaznamenal Lubomír Hurtaj. "Pamatuji si na to dobře, naštěstí jsme tam dokázali vyhrát. Kdybychom tam vyhráli v prodloužení zítra, bral bych to všemi deseti," míní Andrašovský.

Do úterního dohrávaného zápasu nemohli nastoupit Michal Straka, Martin Paroulek ani Lukáš Krajíček, kteří ve 33. kole oblékli ještě dresy jiných klubů. Porážku svým spoluhráčům nevyčítali, spíše se je snažili povzbudit. "Hlavně Michal Straka s Martinem Paroulkem se nás snažili povzbudit. Viděli, že nám to nešlo," dodal na závěr Dušan Andrašovský.