Hlavní roli hrálo štěstí, říká Mario Cartelli

P l z e ň - Svůj nejlepší zápas v modrobílém dresu Lasselsbergeru Plzeň sehrál obránce Mario Cartelli. Proti svému bývalému klubu zaznamenal tři kanadské body za branku a dvě asistence. "První gól byl trochu o štěstí. Pak se mi už hrálo velice dobře, hrál jsem hodně uvolněně. Poslední zápas, v němž jsem získal tři body, jsem odehrál před třemi lety v Třinci," uvedl hokejista s italskými předky.

Plzeň nezačala příliš sebevědomě. Na hráčích byla znát nervozita, která jim svazovala ruce. K uklidnění pomohla Plzni až první branka, kterou v oslabení vstřelil Cartelli. "Chtěl jsem přihrávat na Pepíka Straku žabkou, ale provedl jsem to špatně. Puk se ke mně odrazil, zkusil jsem vystřelit a propadlo to tam. Bylo to trochu o štěstí," popsal úvodní gól utkání Cartelli.

I u zrodu akce, z níž padla druhá branka, byl někdejší třinecký zadák. "Někdy hraju stejným způsobem, ale nepadá to tam. Dneska jsem měl štěstí, že to tam padalo." Cartelli se před zápasem proti svému bývalému klubu snažil spíše uvolnit. "Nijak zvlášť jsem se nemotivoval. Většinou, když to bylo hodně emotivní, tak se mi tolik nedařilo, takže jsem se snažil do jít s chladnou hlavou. Už v posledních zápasech jsem cítil, že se mi daří. Jsem rád, že jsem to potvrdil."

V průběhu sezóny několikrát usedl Mario Cartelli pouze mezi náhradníky. "Bylo tady hodně beků, trenéři mně tolik nedůvěřovali, teď se to změnilo. Doufám, že se mi bude dařit dál," dodal obránce s číslem 64.

Další zápas na pravém křídle útoku, vedeném Josefem Strakou, odehrál Martin Paroulek. "Třinec přijel s tím, že bude hodně útočit, má dva výborné útoky. My jsme chtěli začít spíše zezadu, dostat se do rychlých úniků a dát gól a to se nám nakonec podařilo," uvedl Paroulek.

Plzeň v nedělním utkání měla štěstí na odražené kotouče. Z těchto situací padly tři branky modrobílých, autorem jednoho z nich byl Martin Paroulek. Střelu Andrašovského srazil třinecký bek obličejem přímo na Paroulkovu hůl. "Odrazilo se mi to přímo na hokejku, gólman to nejprve chytil, ale podařilo se mi dorazit puk do brány," doplnil odchovanec Uherského Hradiště.

Svým důrazem platil na třinecké hokejisty Radek Matějovský. "Nezačali jsme vůbec dobře. První třetina byla hodně vlažná a zápas byl celkem vyrovnaný. Čekali jsme, že Třinec bude útočit, on to ale na modré zazdil. To bylo pro nás docela překvapení a ještě navíc nasazení z naší strany nebylo úplně dobré. Pak to Mario vzal na sebe a dal gól. V první třetině jsme byli spokojení s výsledkem ale ne s předvedenou hrou."

V úterý čeká plzeňské hokejisty poslední zápas před Utkáním hvězd. V Budvar Aréně nastoupí v souboji o šest bodů proti Českým Budějovicím. "Tam to bude taková cesta peklem. Myslím si, že všechno bude hrát proti nám, uvidíme. Jestli podáme takový výkon jako v Pardubicích, tak si myslím, že bychom tam mohli nějaký výsledek uhrát," dodal na závěr Radek Matějovský.