Přerost pochválil své svěřence za předvedený výkon

P l z e ň - V předehrávce 45. kola se před televizními kamerami představili domácí HC LASSELSBERGER PLZEŇ proti úřadujícímu mistru HC SLAVIA PRAHA. Utkání bylo prestižní zejména pro Romana Málka, kterého získala Plzeň na hostování právě ze Slavie. Hvězdou utkání se stali Josef Straka spolu s Romanem Málkem, který udržel druhé čisté konto v plzeňském dresu a čtvrté celkově. “ Chci dokázat, že ve Slavii udělali chybu a chtěl bych s Plzní postoupit do play off,“ řekl Málek.

První slovo na tiskové konferenci dostal samozřejmě trenér hostů Jiří Kalous. “To utkání nebylo z naší strany povedené, jak jste všichni viděli. Musíme udělat jedinou věc: co nejrychleji na ten zápas zapomenout a připravit se do závěrečných bojů. Bylo to nepovedené utkání ze všech stran. Nedařilo se nám vytvořit si šance, prohráli jsme osobní souboje. Jak říkám, musíme zapomenout a jít dopředu,“ řekl zklamaně Kalous.

Miroslav Přerost mohl být po utkání náležitě spokojen. “Od samého začátku jsme plnili taktické pokyny. V utkání jsme neměli slabší chvilku a po celou dobu utkání jsme drželi hru pod kontrolou. Škoda, že to včerejší utkání bylo pravým opakem toho dnešního,“ zavzpomínal na nepodařené páteční utkání Přerost. “Poučili jsme se z toho a dokázali si, že na silné soupeře umíme. Na řadu Josefa Beránka jsme nasadili speciální checking line, která si plnila své úkoly na více než sto procent. Nejen, že neinkasovali, ale navíc jeden gól přidali. Byl to super výkon od všech hráčů,“ dodal k předvedené hře plzeňských hráčů trenér Přerost.

Střelec dvou gólů a jedné finální přihrávky Josef Straka předvedl vynikající výkon na ledě. “Bylo důležité, že se nám podařilo vstřelit první branku. Tím jsme Slavii dostali trochu do útlumu. Roman to tam výborně pochytal a nám se podařilo vstřelit dost branek.“ Čtyři minuty před koncem mohl litvínovský odchovanec vstřelit hattrick, když sám před brankou nevystřelil, ale přihrál Paroulkovi do lepší pozice, který se již nemýlil a zavěsil. “Viděl jsem tam Martina samotného před brankou, takže to jsem musel přihrát. Před tím jsem měl šanci, když jsem byl sám před brankou a neproměnil jsem. Tím jsem si to propásl, ale nevadí, hlavně že jsme vyhráli. Druhou branku jsem vstřelil po trestném střílení, které bylo nařízeno po faulu na dobře hrajícího Iva Proroka. V Plzni jsem jel penaltu již počtvrté a třikrát jsem nedal. Tak jsem rád, že jsem konečně proměnil. Roman mi poradil, že je Hronek slabý pod vyrážečkou nebo blafák po forhendu. Pod vyrážečku já nestřílím, takže jsme zkusil to druhé.“

Jako druhý přišel na řadu Roman Málek, jenž byl Slavií uvolněn na hostování pro neuspokojivé výkony. Právě proto měl dnes větší motivaci k výhře. “Měl jsem z toho zápasu trochu strach, protože včera jsme měli náročný zápas a dlouhou cestu. Teď jsem ale spokojený a šťastný. Kluci dnes hráli výborně, hlavně padali správně do střel, čímž jistě zachránily nějaké góly. Strašně mi tím pomohli. Hodně důležité bylo, že jsme hned vedli a nemuseli jsme dotahovat. Nevěřil jsem, že bychom zápas mohli vyhrát takovým rozdílem. Před utkáním bych bral jakékoli vítězství i remízu. Co jsem v Plzni, tak jsme předvedli nejlepší výkon. Chtěl jsem dokázat, že ve Slavii udělali chybu a chtěl bych dokázat s Plzní postoupit do play off, i když to bude už hodně těžké,“ řekl jediný plzeňský hráč v reprezentaci na turnaj ve Švédsku.

Proti Slavii se jistě chtěl vytáhnout i Adam Šaffer, který s ní loni vyhrál mistrovský titul. “Bylo to hrozně těžké, protože kluci ze Slavie mají fazónu. Nečekal jsem, že to tak dobře ubráníme. Ze začátku jsme z nich měli docela strach, šli jsme na ně s respektem. Beránek vede kanadské bodování, Sup je zase nejlepší střelec ligy, takže jsem rád, že se to tak povedlo. Naše lajna měla dost znepříjemnit hru slavistického úderného útoku a to se nám povedlo,“ řekl, na závěr urostlý útočník Šaffer.