Sportovní manažer Tomáš Vlasák: „Pokud nepřijde zlepšení, jsou možné změny na všech frontách“

Nepovedený začátek sezóny, nespokojenost fanoušků a pouze jedna výhra. To je velmi nepříjemná situace nejen pro představenstvo klubu, ale i pro sportovního manažera Tomáše Vlasáka, který popisuje současnou situaci a poodkrývá možné další scénáře v případě, že zlepšení nepřijde.

Od posledního utkání s Kladnem se celý klub intenzivně věnuje současné situaci. Tomáš Vlasák souhlasí s vyjádřením představenstva klubu a zároveň doufá v rychlé otočení současné situace, protože jak popisuje„čím více se kupí prohry, tím jde sebevědomí kluků dolů“. A dodává, že vítězství v Olomouci by kluky velmi nakoplo.

Níže již slova sportovního manažera Tomáše Vlasáka.
Ihned po nedělním utkání si trenéři sedli s hráči a aktuální situaci probírali. Probíhaly i individuální pohovory. Ať už ze strany trenérů k hráčům, nebo i představenstva směrem ke kabině. Aktuálně očekávám, že se výkony mužstva výrazně zlepší a posuneme se v tabulce do vyšších pater. Trenéři v průběhu týdne pracovali na změnách, které chceme v následujících utkání ukázat. V případě, že během následujících třech utkání zlepšení nepřijde, budou muset proběhnout změny, které jsou možné na všech frontách.

Samozřejmě může nastat i trade hráčů, ale zatím jsme na začátku sezony a je to v rámci oťukávání. Otázkou také je, jací hráči na trhu budou k dispozici, a jestli nám to bude dávat herně smysl. V nejbližších utkání můžeme očekávat protočení formací. Víme, že situace není úplně růžová a trenérský štáb společně se mnou a Martinem Strakou snaží hráčům co nejvíce pomoc.

Jako pozitivní určitě můžeme brát výkony golmanů, kteří podávají velmi dobré výkony, ale potřebujeme, aby i zbytek týmu pomohl a trochu se chytil té správné noty.

Ještě bych se rád vyjádřil k posílám pro sezonou. V létě jsme měli vyhlédnuto spoustu zkušených borců ze zahraničí, kteří by týmu hodně prospěli, ale bohužel to z různých individuálních a rodinných důvodů nedopadlo. Proto jsme se rozhodli pro Luke Adama, v té době nejlepší možnou volbu. Má hodně zkušeností a určitě to může být platný hráč pro tým. Aktuálně bereme v potaz, že je to pro Luka nová zkušenost, jiná země, jiná liga, a proto od nás ještě dostane čas a prostor. Každopádně v pátek v Olomouci Luka uvidíme v plné síle.

Hlavní cíl sezony zůstává stejný – tedy dostat se minimálně čtvrtfinále play-off. Snažíme se vytahovat i kluky z Akademie, velmi dobře do sestavy naskočil talentovaný Adam Benák, v obraně pravidelně hrající Jiříček, naskočil i Adam Dvořák, takže klukům prostor dáváme. Troufnu si říct, že téměř nejvíce v extralize.

Nadcházející tři zápasy, v Olomouci, doma s Vítkovicemi a Brnem ukážou, jak se bude pokračovat a jakým stylem na danou situaci zareagujeme.


Děkujeme za podporu.