Ohlasy 14. kolo

Nemůžeme si dovolit takové výpadky, ty nás poté stojí zápas, má jasno Jakub Lev

Plzeň si na dalekou cestu na západ Čech žádný bod z mistrovského ledu nepřibalila. Třinec zasadil indiánům tvrdý direkt ve druhé třetině, kde Škodovka inkasovala tři branky. Na startu závěrečného dějství vstřelil gól naděje Jakub Lev, k němu už se ovšem nikdo další nepřidal.

Na otázku, kde se zápas zlomil, měl plzeňský útočník zcela jasnou odpověď. „Druhá třetina o všem rozhodla, tam jsme inkasovali tři góly. My si nemůžeme dovolovat takové výpadky, ty nás pak stojí zápas, dneska nám dal Třinec během deseti minut tři góly. Proti Liberci jsme ještě utkání otočili, jenomže Třinec je hodně zkušený tým, takže si to posléze již pohlídal,“ má jasno Jakub Lev.

Plzeň bohužel inkasovala první dvě branky ve vlastním oslabení. Obě vyloučení navíc byla za vysokou hůl v útočné třetině. „Rozhodčí mívají semináře, já přesně ty pravidla neznám. Oni nám to posléze vysvětlovali, vyloučili nás, dostali jsme dvě branky, s tím se nedá nic dělat,“ dodává.

Ve startu poslední dvacetiminutovky vykřesal naději na zvrat právě Lev, když šikovně tečoval ránu Piskáčka. Plzeň chtěla v závěru vrhnout všechny síly do útoku, již čtyři minuty před koncem sáhla plzeňská střídačka ke hře bez brankáře, zdramatizování utkání se ovšem nedostavilo. „Potřebovali jsme dát dvě branky, tak jsme nechtěli čekat na poslední minutu. Zkusili jsme to, bohužel Třinec nás velmi rychle potrestal, když trefil prázdnou bránu. My jsme si bohužel nevytvořili žádný tlak,“ mrzí útočníka Škody.

Třinci se tak povedla odplata za první koho. Lví podíl na tom má v Plzni dobře známý Marek Mazanec. „Maziho znám velmi dobře, snad od osmé třídy, kdy jsme spolu chodili na základu, je to vynikající gólman. O jeho kvalitách jsme věděli, my mu ale bohužel dali pouze jeden gól. Měli jsme i další šance, při nich Třinec hodně podržel, proto vyhráli,“ uzavírá povídání Jakub Lev.

FOTO: Roman Turovský.