Nominace do repre

Dominik Pavlát a Adrián Holešinský znovu obléknou dres národního týmu!

Českou hokejovou reprezentaci čeká druhý turnaj v rámci Euro Hockey Tour v probíhající sezóně. Národní tým se vydá na Swiss Ice Hockey Games do Švýcarska. Reprezentační trenér Radim Rulík dnes hodinu po poledni zveřejnil nominaci, v kádru nechybí opět brankář plzeňské týmu - Dominik Pavlát. V týmu indiánů lovil i jeho kolega ve slovenských barvách Craig Ramsay, ten ukázal na Adriána Holešinského.

Národní tým zahájí turnaj ve čtvrtek 14. prosince utkáním proti Finsku, které hostí pražská O2 arena. Až následně po zápase se přesunou čeští reprezentanti do dějiště turnaje do Švýcarska. Národní tým pak hraje v sobotu 16. prosince s domácím Švýcarskem, akci zakončí den poté duelem v Curychu střetnutím proti Švédsku.

Mezi třemi tyčemi se znovu objeví brankář Škody Dominik Pavlát. Ten zatím v probíhající sezóně odchytal třináct zápasů s procentuální úspěšností nad 93 procent. Maskovaný muž indiánů už se zúčastnil i Karjala Cupu ve Finsku, v Tampere odchytal duel proti Švýcarsku a při letošní premiéře v národní týmu vychytal rovnou čisté konto. Češi porazili Švýcarsko 1:0.

Naši východní sousedé zase do zbraně na Vánoční Kaufland Cup 2023 povolali útočníka Škody Adriána Holešinského, který je nejproduktivnějším útočníkem západočeského celku. V probíhající sezóně posbíral zatím sedmnáct bodů, šestkrát se mu povedlo rozvlnit síť soupeře, jedenáct branek následně připravil.

Oběma povolaným moc gratulujeme!