Ohlasy 33. kolo

Musíme nadále tvrdě trénovat a zlepšovat se, říká Miroslav Indrák

Lepší vstup do nového roku si plzeňští indiáni nemohli přát. Po drtivé výhře nad Olomoucí si s chutí Plzeň zastřílela i proti Kladnu, které vstřelila sedm branek. Dvě z nich vstřelil Miroslav Indrák.

Miroslav Indrák se před sezónou vrátil do svého mateřského klubu z Kladna, kterému dneska dokázal vstřelit dvě branky. Jsou to pro něho výjimečné zápasy? „Zápasy proti bývalým klubů jsou vždy prestižní, už jsem v mojí kariéře takto hrál, takže už jsem asi věděl, co od toho očekávat a možná jsem byl méně nervóznější než normálně,“ praví Indrák.

Škoda má v zádech dvě utkání na svém ledě, v neděli si indiáni střihnou odvetu proti Olomouci. Celkově modrobílí sehrají v lednu hned dvanáct zápasů. „Samozřejmě leden je zápasy nadupaný, hodně to napoví o těch týmech, kde se budou nacházet po základní části. Nesmí se ale zapomenout, že se hraje celou sezonu, a nemůžeme si říkat, že se v lednu nakopneme a vše půjde samo,“ má jasno forvard Škody.

Škoda šla dneska jako první do vedení, jenomže po první části odcházeli spokojenější do kabin Rytíři. Plzeň nicméně dneska úřadovala v přesilovkách, ve kterých dala soupeři hned pět branek. „Kladno hrálo ze začátku dobře, my jsme si poté k tomu v kabině něco řekli a postupem času jsme se stali lepším týmem a i díky tomu jsme nakonec zaslouženě vyhráli. Od startu druhé třetiny jsme měli lepší pohyb a z toho pramenily nějaké jejich fauly. Pět využitých přesilovek je hezké, ale je to pouze jeden zápas a my se musíme nadále zlepšovat,“ dodává plzeňský odchovanec.

Osm branek Olomouc, sedm Kladnu, celkově patnáct přesně mířených šípů, z toho tři vyprodukoval sám Indrák. Navíc k tomu přidal i jednu přesnou přihrávku. „Tak člověk si to samozřejmě užívá, ale je to jen nějaký proces aktuálního období. Moc nám to tam do téhle chvíle nepadalo, takže jsme za to rádi. Zítra je ale nový den a my musíme nadále tvrdě trénovat. Co se týče mých bodů, tak asi můžu být spokojený, ale upřímně se spíše koukám na týmový výkon. Přál bych si, abychom se stále zlepšovali a hráli lépe. Když se hraje takto týmově, tak ty body následně samy naskakují,“ uzavírá povídání Miroslav Indrák.

FOTO: Roman Turovský.