Ohlasy 36. kolo

Škoda, že můj gól nestačil na body, smutní Tomáš Mertl

Tradiční hokejová bitva, to byl souboj mezi Plzní a Kometou. Škodovka ale ani na třetí pokus svého soupeře neporazila, prohrála 2:3. V závěru dal gól naděje Tomáš Mertl, víc už indiáni ovšem nestihli.

I třetí vzájemný zápas letošní sezóny opanovalo Brno. „Kometa jako soupeř nám příliš nesedí. Ale dneska rozhodl fakt, že jsme měli plno vyloučených hráčů. Oni mají navíc urputnou obranu, moc jsme se k nim nedokázali dostat, příliš velkých šancí jsme taktéž neměli. Hrozně nás mrzí, že jsme Kometu letos ještě nedokázali porazit. Snad to vyjde na čtvrtý pokus,“ přeje si Tomáš Mertl.

Paradoxem je, že hned třikrát se v utkání vylučovalo za špatná střídání, z toho dvakrát na domácí straně. „Samozřejmě, tahle vyloučení nás hodně mrzí. To první jsme příliš neviděl, nicméně to druhé dle mého bylo hodně sporné. Musel bych to vidět znova, abych byl moudřejší. Rozhodčí to takto posoudil, my s tím bohužel nic nenaděláme,“ praví smutně útočník Škody.

Forvard Škody v závěrečné periodě dokázal hned dvakrát dostat puk do sítě, při první situace ale branka, kvůli faulu Tima Söderlunda, nemohla být uznána. „Při této příležitosti jsem vystřelil zároveň s pískáním rozhodčího. Slyšel jsem ho, ale už mi to šlo od hokejky. Škoda, že nemohl platit.

Naopak při závěrečné hře bez brankáře už bylo vše podle regulí. Indiáni následně měli ještě plno času na srovnání, ze závěrečného tlaku už ovšem nic nevytěžili. „Tam jsme šli s Honzou Schleissem dobře před bránu, já jsem hned cítil na hokejce, že mě to rána Kuby Poura trefila. Škoda, že to na nějaký bod dneska nestačilo,“ uzavírá povídání Tomáš Mertl.