Jakub Šiler #34

Odchovanec Jakub Šiler podepsal s Plzní novou smlouvu!

Klub HC Škoda Plzeň myslí na svou budoucnost, pojistil si totiž další mladou naději. Až do roku 2026 podepsal nový kontrakt se svým mateřským klubem forvard Jakub Šiler.

Brzy dvacetiletý útočník je dalším z celé řady odchovanců indiánů a pravidelným velkým sběratelem bodů. V nedokončené sezóně 2019/20 například v dorostu Škody útočil na hranici dvou bodů za zápas.

Nyní, o čtyři roky později, je v devatenácti letech nejproduktivnějším hráčem i střelcem celé juniorské extraligy, přestože má oproti svým pronásledovatelům odehráno výrazně méně zápasů. Ve čtyřiatřiceti duelech totiž nasázel stejný počet branek a přidal třiadvacet přihrávek.

I pro to si jej do A týmu vytáhl Petr Kořínek. První bod i gól zapsal šikovný forvard ve svém pátém duelu v extralize na ledě Motoru poslední říjnový den. Šikovný útočník odehrál i dvě desítky reprezentačních střetnutí v mládežnických kategoriích a nyní se rozhodl svou další budoucnost spojit i nadále s Plzní.

"Jakub se po zdravotních problémech a “odskočení si“ do Karlových Varů vrátil ve velmi dobré formě, kterou prokázal i letos v juniorce a bezpochyby také v A týmu," uvádí k podpisu smlouvy sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. "Proto si u nás zasloužil kontrakt na dva roky. Věříme, že svůj potenciál naplno využije a bude pro nás do budoucna platným členem kádru."

"Jsem moc rád, že mohu pokračovat v organizaci, je to pro mě čest. Plzeň je krásné město a jsou zde skvělí fanoušci. Těším se na další sezóny," říká Jakub Šiler.