Preview 39. kolo

Škoda vyráží do jámy Tygří!

Západočeši startují náročný venkovní dvojboj, první cesta je zavede do Liberce.

39. kolo ONLINE: LIBEREC vs. PLZEŇ od 18:00!


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit Arena, Liberec
23. ledna 2024
39. kolo Tipsport extraligy

Indiáni narovnávají nepříznivou bilanci na ledě Liberce. Díky výhře z prvního letošního vzájemného utkání pod Ještědem v nájezdech totiž slaví čtvrté vítězství z posledních deseti výjezdů na sever Čech, nebodovali dokonce pouze třikrát. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Tygři vloni zakončili základní část na pátém místě, aktuální umístění je na chlup stejné. Na desáté indiány mají náskok dvanácti bodů, avšak také odehráli již o tři utkání více.

V průběhu ročníku odešel na hostování do Zvolena Miroslav Mucha a Jakub Dvořák do zámoří. Naopak z Olomouce přišel Lukáš Galvas, střídavé starty si pod Ještěd vyřídil Maximum Žukov a naposledy dorazil z Litoměřic Lukáš Pařík.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Tomáš Filippi, který nasázel šestnáct branek a přidal šestadvacet asistencí. V zádech má Jakuba Rychlovského (18+14), třetím do party je Adam Najman (9+23). Mezi třemi tyčemi odchytal nejvíce minut Daniel Král s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, parťák Lukáš Pařík je přibližně o procento zpět a Dávid Hrenák je již pod hranicí 90%.

Početní výhody Liberce platí v celé soutěži za dvanácté nejproduktivnější, hra v oslabení je na tom na chlup stejně. Suma posbíraných trestných minut je naopak třetí nejvyšší, rozdaných hitů devátá a zblokovaných střel šestá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
HK Mountfield 3pp
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Lev (Rekonen, Pour), 57. Houdek (Indrák, Hrabík) – 2. Šťastný (Jergl), 25. Tamáši (Okuliar, Perret), 65. Zachar.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Skok, Kvasnička – Pour, Lev (A), Rekonen – Söderlund, Indrák, Matýs – Schleiss (C), Mertl, Šiler – Jansa, Hrabík.


HC Kometa Brno 4
Bílí Tygři Liberec 1
(1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Gazda, Kos), 46. Zaťovič (Ščotka, Flek), 53. Flek (Cingel) – 34. Filippi (McCoshen, Vlach).
Bílí Tygři Liberec: Pařík (D. Král) – Budík, Knot, McCoshen, Melancon, Ivan, Galvas, Derner – Vlach, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, A. Najman, Hawryluk – Birner (C), Bulíř (A), Pérez – Plos, Šír.