Ohlasy 40. kolo

Vlastními chybami jsme si zápas prohráli, mrzí Schleisse s Hlavajem

Škoda nezačala utkání špatně, hned v úvodu měl šanci otevřít skóre Jan Schleiss, avšak kapitán indiánů se neprosadil. V brankovišti měl zase plno práce Samuel Hlavaj, který musel být po celé utkání neustále na pozoru.

Na střely to bylo vyrovnané utkání, na branky nicméně vyhráli domácí 3:0. Jak sám kapitán Západočechů přiznává, góly byly soupeři spíše darované. „Myslím si, že jsme si zápas prohráli sami svými vlastními chybami, které Třinec dokázal potrestat, protože má svou kvalitu. Když už jsme nějaké příležitosti měli, tak jsme trefili jen jejich obránce a poté to šlo někam do rohu. Vše jsme tak zcela zazdili,“ praví upřímně Jan Schleiss.

Stejný názor má i Samuel Hlavaj, který pro dnešní zápas dostal přednost před svým kolegou Dominikem Pavlátem. „Já jsem si v zápase slušně zachytal, určitě jsem měl v utkání těžší situaci než Marek Mazanec na druhé straně. Chyby se v hokeji stávají, kdyby se nedělaly, tak by zápas skončil 0:0. My jich dneska udělali více než soupeř, a proto jsme prohráli 0:3,“ hodnotí duel maskovaný muž indiánů.

Po čtyřiceti minutách vedli domácí o dvě branky, takže Škoda před třetí třetinou rozhodně nesložila zbraně. Zkraje třetí dvacetiminutovky dostal Helewka podruhé puk do sítě, hlavní rozhodčí po konzultaci u videa nicméně branku neuznali, což Hlavaje mírně překvapilo. „Já jsem si myslel, že to bude regulérní gól. Dle mého to faul na Davida Kvasničku nebyl, on poté narazil do tyčky a ten puk by šel do branky. Možná kousek i do tyčky, ale to je podle mě část brány,“ dodává k situaci Hlavaj.

To forvard Škody v tu chvíli byl na střídačce a celá situace pro něj byla velmi nepřehledná. „Viděl jsem pouze, jak jejich útočník udělal hezkou kličku, následně puk vletěl do branky, ale více netuším. Nevím ani jak to viděl Samuel v brankovišti, zdali puk čáru přejel či nikoliv. Já popravdě ani netuším, jaká jsou pravidla v tomto případě,“ "uzavírá povídání Jan Schleiss.

FOTO: Marián Ježowicz.