Ohlasy 43. kolo

Zápas měl náboj, pro nás důležité tři body, hodnotí derby Jan Schleiss

Velký boj o důležité body, takové bylo letošní třetí západočeské derby mezi Plzní a Karlovými Vary. Škodovka před třetí třetinou na svého soupeře ztrácela 1:2, avšak ve třetí části duel fantasticky otočila. Vše nastartoval kapitán Jan Schleiss, který dokázal využít přesilovou hru.

Byl to boj o každý centimetr ledu. Ani jeden tým si nic nedaroval, zkrátka derby jak má být. V závěru byli nakonec šťastnější domácí, kteří uhájili těsnou výhru 4:3.Já si myslím, že v první a třetí třetině jsme dobře forčekovali, jen v té druhé tam byl trochu chaos. Já jsem se tam také nechal dvakrát zbytečně vyloučit, což týmu moc nepřidalo. Pro ale nás jinak velice důležité tři body, jsme moc rádi, že se nám povedlo zápas ve třetí třetině otočit,“ hodnotí Jan Schleiss.

Plzeňský kapitán si dnes proti Karlovým Varům připsal dva kanadské body, zvlášť jeho vyrovnávací trefa byla hodně důležitá. „Jsem za to moc rád. Naše lajna dneska byla u všeho, to člověku přidá do dalších zápasů. Hráče to poté také více vtáhne do zápasu. Celkově se mi hrálo dobře, zápas měl náboj, byl agresivní, což mi nevadí,“ dodává plzeňský útočník.

Škoda se dokázala dostat v poslední třetině do vedení o dva góly, jenomže v závěru z toho bylo ještě drama. Samuel Hlavaj se chtěl pokusit trefit prázdnou bránu, vše ale dopadlo zcela jinak, než si plzeňský gólman představoval. „Samuel mohl být hrdina, avšak dopadlo to tak, jak to dopadlo. Bohužel nejsme momentálně v takové situaci, abychom si to mohli dovolit, ale na druhou stranu nás v zápase strašně podržel. Máme tři důležité body a dále bych to neřešil,“ komentuje závěr Schleiss.

Duel přinesl i spoustu emocí, což u derby zápasu nikoho nemůže překvapit. „Určitě je super, když jsou na ledě emoce a zápas pouze samovolně neplyne. Myslím si, ale že jsme všichni inteligentní, a když zápas skonči, hodí každý vše za hlavu a jde to pryč. Uvidíme, zdali se to přenese i do dalšího vzájemného zápasu, který nás čeká za čtrnáct dní v Německu.“

Jak již bylo zmíněno, poslední vzájemný duel mezi těmito celky se odehraje za hranicemi naší země. V sobotu 17. února je na programu v německém Kligenthalu akce Hockey outdoor triple, kde se obě mužstva utkají pod širým nebem na doskočišti skokanského můstku. „Hrozně se na to těším, když Plzeň hrála před pár lety podobný zápas v Brně, tak já jsem zrovna byl doma se zraněným kolenem, vše jsem tak viděl pouze v televizi. Venku jsem tak hrál jen na Boleváku, tam už si nyní ale netroufnu. (smích) Těším se až to zažiju na vlastní kůži, protože všichni tvrdí, že je to úžasný zážitek,“ říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: Marek Švamberg.