Ohlasy 46. kolo

Jsme moc rádi, že se nám to takto povedlo otočit, praví Adrián Holešinský

Vítězná série na kladenském ledě pokračuje, celkově to je již devátá výhra v řadě. O tom, že si Škoda odveze domů dva body rozhodl v prodloužení Adrián Holešinský.

Plzeň včera absolvovala utkání pod širým nebem v německém Klingenthalu, dnes již indiáni absolvovali další zápas, tentokrát na ledě Kladna. Přestože se jako první dostali do vedení, ve třetí části následně museli duel otáčet na svou stranu. „Bylo to hodně náročné utkání, avšak musíme na něm hledat jen pozitiva. Kladno bylo před zápasem namotivované vítězstvím z Brna, my jsme navíc šli včera pozdě spát, navíc museli ještě složitě cestovat, to nás nicméně neomlouvá, že nedodržujeme základní pravidla při hře. Bohužel na to poté doplácíme. Jsme moc rádi, že se nám to dneska povedlo otočit a získali dva body,“ hodnotí zápas Adrián Holešinský.

Tři minuty před koncem ještě vedli domácí o dvě branky, Škoda ovšem dokázala zápas zcela překlopit na svou stranu. „Těší nás, že jsme to takto v závěru zvládli. Hra bez brankáře nám totiž vlastně celou sezónu vůbec nevycházela, dostali jsme při této situaci přibližně již dvanáct gólů. V poslední době jsme se na to na trénincích hodně zaměřili, může to být totiž také důležité momentum, co nám do budoucna pomůže vyhrávat zápasy,“ dodává slovenský reprezentant.

Plzeňský útočník byl navíc v samotném finiši důležitou součástkou plzeňské skládačky, stejně jako ve včerejším zápase. Dnes nejprve srovnal na 4:4, následně rozhodl i prodloužení. Jsem strašně šťastný, že mi to tam tento víkend takto napadalo. Nyní je potřeba vše vypilovat směrem k play off, musíme se dobře sehrát ve formacích, abychom takto hráli i tam,“ říká závěrem Adrián Holešinský.

FOTO: Roman Mareš.