Preview 49. kolo

Dlouhou venkovní sérii završí Plzeň v Brně!

Pětidílná válečná stezka končí pro indiány na jihu Moravy, kde se Západočeši popasují s brněnskou Kometou.

49. kolo ONLINE: KOMETA vs. PLZEŇ od 17:00!


HC KOMETA BRNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Winning Group Arena, Brno
25. února 2024
49. kolo Tipsport extraligy

Škoda na ledě Komety v posledních třech duelech nebodovala, v posledních deseti pak šestkrát. Kromě toho dvakrát nezvládla nájezdy, naopak jednou vyhrála v prodloužení a v dalším případě za tři body. Jaký duel nás čeká nyní?


Z tábora soupeře
Kometa loňskou základní část zakončila sedmá, letos je umístění lepší, Jihomoravané se znatelně drápou za postupovou čtyřkou. Přitom do soutěže pravou nohou rozhodně nevstoupili, v prvních čtyřech zápasech odcházeli pokaždé z ledu s prázdnou.

Nepovedený start soutěže stál pozici hlavního trenéra Patrika Martince, mužstvo vede do té doby asistent Jaroslav Modrý. Na pomoc mu přišli z Finska Jakub Kos a Jan Hruška, který si ze Znojma vyřídil střídavé starty, z Mladé Boleslavi Zach Osburn. Opačným směrem odešel Alex Lintuniemi, hostovat k Orlům Pavel Jenyš, do Přerova si střídavé starty vyřídil Štěpán Lukeš a do Třebíče Jan Ekrt s Adamem Boltvanem. V závěru ledna na střídavé starty zamířil do Znojma Jan Kavan a Petr Kratochvíl, z Finska zase přišel na pomoc Greg Moro a ze Zlína Marek Hrbas.

Bodově Jihomoravany táhne Jakub Flek (16+26), v zádech má Kristiána Pospíšila (17+15) a obránce Jana Ščotku (4+27) s Lukášem Cingelem (12+19). Mezi třemi tyčemi platí za jasnou jedničku Dominik Furch, který úspěšnost zákroků vytáhl na téměř dvaadevadesát procent, Štěpán Lukeš se nedostal ani nad hodnotu 88, září naopak mladý Jan Kavan - 93,05%.

Početní výhody Komety jsou v celé soutěži páté nejproduktivnější, hra v oslabení je sedmá. Pět týmů posbíralo méně trestných minut, suma rozdaných hitů je naopak třetí nejvyšší a zblokovaných střel jedenáctá. Průměrná domácí návštěva 6833 fanoušků je třetí nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
HC Vítkovice Ridera 1
HC Škoda Plzeň 0
(1:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Ro. Bukarts (Ri. Bukarts).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Klouček) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Laakso, Bučko – Holešinský, Indrák, Schleiss (C) – Matýs, Mertl, Lev – Pour, Benák, Rekonen – Straka, M. Soukup (A), Jansa (A)


HC Olomouc 3
HC Kometa Brno 4sn
(1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Sirota, Orsava), 45. Nahodil (Navrátil), 51. Bambula – 7. Flek (Ďaloga, Pospíšil), 33. Pospíšil (Cingel, Zbořil), 55. Ďaloga (Kos), rozh. náj. Flek.
HC Kometa Brno: Kavan (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Moro, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil (A), Marcinko, Zbořil – Okál, Kollár, Moses – Vincour, Ekrt, Kos.