Tomáš Vlasák

Sportovní manažer Tomáš Vlasák v Plzni končí

Od roku 2015 trvalo spojení HC Škoda Plzeň a sportovní manažer Tomáš Vlasák. Na konci sezóny 2023/24, tedy 30. dubna roku 2024, se ale po vzájemné dohodě společné cesty rozcházejí.

Tomáš Vlasák končí v pozici sportovního manažera a opouští klub HC Škoda Plzeň. Rozloučení není jen obyčejným odchodem, ale rozhodnutím, které vyplývá z osobních důvodů a vzájemné dohody.

V našem klubu bychom rádi poděkovali Tomášovi za jeho dlouholeté úsilí a oddanost. Jeho práce zanechává hlubokou stopu v plzeňském hokeji a my si uvědomujeme, že nebude snadné vyplnit jeho místo.

Práce Tomáše nebyla jednoduchá. Skládat tým v posledních letech je velmi složitá práce, finanční podmínky se stále zvyšují a není tak jednoduché udržet krok. I přes tyto složitosti je velká spousta úspěchů, které jdou právě za Tomášem.

S rozloučením přichází i přání. Přejeme Tomášovi mnoho štěstí, zdraví a úspěchů v jeho další kariéře. U nás v Plzni bude mít vždy otevřené dveře. Tomáši, děkujeme za všechno!

Tomáš Vlasák ke svému odchodu: "O svém odchodu jsem za posledních několik týdnů slyšel velkou spoustu spekulací. Předně chci zmínit, že z klubu neodcházím z důvodů jakýchkoliv rozepří, nesouhlasů nebo hádek. Vždy jsem si v Plzni vážil toho, že mohu otevřeně říci svůj názor. Ano, je pravda, že jsem nesouhlasil s finálním rozhodnutím jak u některých příchodů, tak také odchodů. Ale to k naší práci patří. Před sezónou došlo ke změně ve vlastnictví klubu, která je pozitivním krokem. Honza Šmucler se aktivně o hokej v průběhu celé sezóny velmi zajímal a já věřím, že mu jeho zápal vydrží i nadále, protože tohle spojení posune plzeňský hokej tam, kam patří. Co se týká mého odchodu, tak jsou za ním osobní důvody a také touha vyzkoušet něco nového. Martin Straka je jedním z nejlepších lidí, které jsem v životě potkal. Chtěl bych mu velmi poděkovat za příležitost, kterou mi dal, nasbíral jsem v Plzni obrovské zkušenosti. Celému klubu přeji hodně štěstí a úspěchů do dalších let."

K odchodu se vyjádřil také spolumajitel klubu Martin Straka: “Tomášovo rozhodnutí plně respektuji a nebude se mi s ním loučit jednoduše. Společně jsme toho hodně prožili jak na ledě tak i mimo něj. Naše pracovní cesty se rozcházejí v dobrém, a i když jsme vždy neměli na věc stejný názor dokázali jsme najít řešení. Ať už bude Tomášova další kapitola jakákoliv, přeji mu hodně úspěchů a děkuji mu za odvedenou práci."

Dnes devětačtyřicetiletý trojnásobný mistr světa započal svou manažerskou kariéru v Plzni hned po ukončení kariéry. Před tím jako hráč dopomohl Škodě v roce 2013 k historickému titulu.

Jako hráč přišel na západ Čech vyhlášený šikula již v roce 2007 a výrazně se zapsal do klubové historie. Odehrál v modrobílém dresu celkově 384 utkání a zaznamenal dohromady 360 kanadských bodů (148+212). Průměr to je tedy fantastický – 0,94 bodu na zápas! V historických tabulkách Plzně se jedná o pátý nejlepší počin, šesté místo pak Tomáš Vlasák bere mezi nejlepšími asistenty a sedmé mezi střelci. V ročníku 2010/11 poprvé bodování základní části ovládl hráč z Plzně - konkrétně právě Tomáš Vlasák 52/68 (30+38), který se stal zároveň nejlepším střelcem sezóny, což se v historii také ještě nikomu z Plzně nepovedlo.