DOR před čtvrtfinále

Na Třinec, Vávro! Dorost čeká repríza loňského finále! Trenér Andrašovský: Máme jim co vracet

Plzeňští dorostenci mají za sebou osmifinálovou sérii s Přerovem, která pro ně nebyla tak jednoduchá, jak se mohla zprvu zdát. Avšak po domácím jasném obratu si vysloužili pozvánku mezi nejlepších osm celků, ve čtvrtfinále narazí na loňského mistra z Třince.

Sérii na dvě vítězná utkání modrobílí hráči vůbec nezačali dobře, na ledě Přerova totiž prohráli 1:2. Před přesunem na západ Čech tak měla Škoda nůž na krku. „Hodně jsme podcenili první utkání, nebylo to vůbec ideální. Nepovedlo se nám dostat se do zápasu, jak jsme chtěli. Větší energii a nasazení jsme měli až dvě minuty před koncem, kdy to bylo podle našich představ. Do té doby nebyl výkon úplně ideální. Zápas play-off se hraje srdcem, odvahou a bojovností, což jsme v úvodním duelu vůbec nepředvedli,“ hodnotí nepovedený vstup do play off Dušan Andrašovský.

Následně se osmifinále přesunulo na domácí led, kde to byla zcela jiná písnička. Při souhře okolností navíc do kádru Škodovky spadlo zlato z nebe. A týmu i juniorům skončila sezóna, do své věkové kategorie se tak mohl vrátit velký talent českého hokeje Adam Benák. Výsledkem toho byly dvě drtivé výhry. „Na domácí zápasy k nám přišel Beny a celý tým neskutečně zvednul. Jeho výkon byl přesně takový, jaký jsme očekávali, na ledě naprosto dominoval. Oba zápasy jsme začali jak z pohádky, výkon byl diametrálně odlišný oproti tomu, který jsme předváděli v předchozích duelech. Soupeře jsme do moc šancí nepouštěli, hráči nám ukázali, že hokej opravdu hrát umí. Celý tým zaslouží za dvě domácí výhry velkou pochvalu,“ nešetří slovy chvály plzeňský trenér.

Cesta play off tak pro plzeňské mladé hráče pokračuje. Ve čtvrtfinále se utkají proti obhájcům mistrovského titulu z Třince. Série na tři vítězná utkání startuje již v pondělí 18. března na ledě soupeře „Oni hrají trošku jiným stylem, nicméně mají v týmu hodně šikovných hráčů. Očekávám hezký, útočný hokej, série by mohla být hodně vyrovnaná. V sezóně jsme je dokázali v obou zápasech porazit, tak věřím, že nyní na to v play off navážeme a uspějeme.

Pojďme se na chvilku ještě vrátit o rok zpět, ve finále Extraligy dorostu se totiž utkala plzeňská Škodovka právě s Třincem, pohár nad hlavu zvedli Slezané. Plzeň je tak připravená soupeři vše vrátit i s úroky. „Myslím si, že minulý rok měl Třinec ještě kvalitnější kádr, to ale nic neznamená. Rozhodně jim máme co vracet, věřím, že se nám to povede,“ říká závěrem Dušan Andrašovský.