Z9 před čtvrtfinále

Devítka vstupuje do čtvrtfinále! Trenér Pejchar: Bude to boj o každý centimetr ledu!

Mladí indiáni zvládli první kolo play off bez ztráty kytičky, Vítkovice dokázali vyřadit při skóre 16:3. Nyní je ve čtvrtfinále čeká jihočeský Motor.

V první fázi soutěže se všechny celky rozdělily do tří skupin, na Plzeň čekal Chomutov, Kladno, Litvínov, Wolves, České Budějovice, tradiční západočeské derby s Karlovými Vary a perličkou byl rakouský Salzburg. Další dvě skupiny tvořily: Liberec, Mladá Boleslav, Pardubice, Mountfield, Slavia Praha, Tábor, Sparta Praha a Havlíčkův Brod, uskupení Východ zase: Třinec, Vítkovice, Kometa Brno, Jihlava, Warriors Brno, Vsetín, Zlín a Šumperk.

Škoda nakonec vybojovala co do počtu nasbíraných bodů celkově třetí pozici. Skončila dva body za karlovarskou Energií a šest za celkovým nejlepším sběračem bodů z Brna. S ním se indiáni nepotkali, se západočeským rivalem vybojovali sedm bodů z dvanácti možných.


Tabulka skupiny A

Pořadí Tým Skóre Body
1. HC Energie Karlovy Vary 138:81 69
2. HC Škoda Plzeň 151:65 67
3. Banes Motor ČB 93:95 45
4. Piráti Chomutov 88:85 44
5. EC Red Bull Salzburg 116:104 43
6. Pilsen Wolves 77:101 31
7. Rytíři Kladno 86:155 24
8. HC Verva Litvínov 67:130 13


Po úvodní porci osmadvaceti kol první čtyři celky z každé skupiny postoupily do nadstavby. Těchto dvanáct mužstev již mělo jistou účast v play off a územně se rozdělily na dvě skupiny po šesti a bez započítání výsledků z první části se každý s každým popasoval dvakrát. Indiáni si vedli tentokrát ještě lépe, svou skupinu opanovali a ani ve druhé neposbíral nikdo více bodů!

Minulý týden již bylo odehráno první kolo play off startující od osmifinále. To se stejně jako čtvrtfinále a semifinále odehraje na dva vítězné duely s tím, že se začíná na ledě hůře postaveného týmu. Finále se pak odehraje na tři vítězné souboje.

V prvním kole na modrobílé čekaly Vítkovice, se kterými se indiáni v lize do té doby ještě nepotkali. Začínalo se v Ostravě a domácí ještě přibližně pět minut před závěrečnou sirénou vedli 2:1. Avšak poté převedli sérii faulů, dokonce i jeden do konce zápasu, čehož Západočeši využili k otočce na konečných 5:2. Doma poté stvrdili svůj postup výsledkem dokonce 11:1.

Nejkratší možnou cestou ještě do čtvrtfinále postoupil Motor přes Třinec, Mladá Boleslav přes Zlín, Energie přes Jihlavu, Pardubice přes Wolves, Slavia přes Chomutov a Liberec přes Mountfield. Na tři zápasy se protáhla série mezi Kometou a Spartou.

Na mladé indiány nyní čekají České Budějovice, se kterými se již modrobílí potkali ve všech předchozích částech soutěže. Oba celky tak spolu sehrály šest utkání a hned pětkrát uspěla Plzeň - 6:2, 4:1, 5:1, 8:1 a 7:3 - Jihočeši kontrovali v jediném zápase 5:2.

Ostatní čtvrtfinálové dvojice tvoří Brno s Bruslaři, Liberec s Karlovými Vary a Pardubice se Slavií.

Série startuje pro Škodu ve středu 20. března od 16:00 v Českých Budějovicích, odveta se v západočeské metropoli odehraje v sobotu třiadvacátého března od 15:30, případný rozhodující duel na stejném místě o den později rovněž od 15:30.


Tabulka skupiny nadstavby D

Pořadí Tým Skóre Body
1. HC Škoda Plzeň 56:27 24
2. Bílí Tygři Liberec 35:32 22
3. HC Energie Karlovy Vary 32:28 17
4. BK Mladá Boleslav 33:25 15
5. Banes Motor ČB 32:36 12
6. Piráti Chomutov 21:61 0


Kompletní rozpis duelů ZDE!


Trenér Tomáš Pejchar
Pane trenére, jak jste spokojen se vstupem týmu do play off?
Výsledkově sice série vypadá jednoznačně, ale tak to rozhodně nebylo. V prvním utkání jsme otáčeli zápas až v posledních pěti minutách a ve druhém jsme byli vysoce efektivní v zakončení. Vítkovice byly velice kvalitní soupeř. Jsem spokojen především z týmového výkonu - to je cesta.

Nyní vás čekají České Budějovice, se kterými se velmi dobře znáte…
Soupeře dobře známe, odehráli jsme s nimi již šest duelů. Sice máme pozitivní bilanci, ale to se vše teď maže. Budějovice jsou urputný soupeř, který nám nedá nic zadarmo. Bude to boj o každý centimetr ledu.

Co podle vás rozhodne a lze říct, že je někdo favorit?
V play off rozhodují maličkosti a tak to bude i teď. My se každopádně na soupeře co nejlépe nachystáme a budeme chtít v sérii uspět.

Plzeň tak nejrychlejší možnou cestou postoupila do čtvrtfinále, na soupeře si ještě ale musí počkat.