Zlatí čtvrťáci

Čtvrťáci ovládli Meteor Cup!

Mladí indiáni se v závěru března představili nedaleko Plzně, srdnatě bojovali na turnaji O pohár starosty města Třemošná.

Velké klání bylo určeno pro hráče 2014 a mladší, celkem se jej zúčastnilo 6 týmů. Ty se rozdělily do dvou skupin po třech týmech. Skupinu A utvořily Třemošná, Chomutov a Teplice, ve skupině B mladé indiány doplnily Klatovy a Ústí nad Labem.

Ve základní skupině hrál každý s každým, zápas trval 2x21 minut hrubého času a každý poločas se počítal jako jedno utkání. Po dvou duelech ve skupině následovala utkání o umístění, kdy se střetly týmy ze třetích míst o celkové páté, celky ze druhých míst o bronzovou příčku a první týmy z obou skupin sehrály finále.

Plzeň začala skvěle a po výsledcích 5:1 a 3:0 s Klatovy si to rozdala o první pozici s Ústín nad Labem. Nakonec se jednalo o nejtěsnější možný rozdíl, protože modrobílí na vítězství 3:1 navázali nezdarem 1:2. Západočeši se tak protáhli do finále, ve kterém čekaly Teplice, které porazili celkově 8:4.

Sestava indiánů: Dietl, Novák, Paštěka, Palek, Pohanka, Krofta, Vajskébr, Jára, Lambot, Kejř, Halama, Macháček, Čížek, Vítovec, Zrna, Pokorný, Pelikán, Vašta, Kust

Celkové umístění
1. HC Škoda Plzeň
2. Teplice Huskies
3. Slovan Ústí nad Labem
4. Piráti Chomutov
5. HC Klatovy
6. Meteor Třemošná

„Byl to můj první turnaj s ročníkem 2014, který na příští sezónu přebírám a jsem rád, že jsme zahájili vítězně. Ovšem více než výsledek mi radost udělala předvedená hra. A i když se finále nevyvíjelo ideálně, tak kluci zápas dokázali otočit a zaslouženě vyhráli,“ ohlíží se trenér Štěpán Hanzlík.