Petr Zámorský

Petr Zámorský zahajuje přípravu národního týmu před MS!

Právě dnes odstartovala příprava před nadcházejícím domácím světovým šampionátem, který se uskuteční ve druhé polovině května v Praze a Ostravě.

Národní mužstvo čekají v základní skupině Finové, Kanada, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie. Trenér Radim Rulík zatím povolal patnáct hráčů - tři brankáře, pět obránců a sedm útočníků.

První kemp odstartoval v Ice Aréně Říčany a byl dodán dodatečně kvůli hráčům, kterým již skončila klubová sezóna. Plnohodnotná příprava pro národní mužstvo odstartuje o týden později, kdy se tým sejde 8. dubna v Karlových Varech. Zde také odehraje první přípravné dvojutkání, soupeřem bude Německo. Podobně se čeští hráči představí ještě ve dvojutkání v Rakousku a na Slovensku. Poslední prověrkou před turnajem bude domácí díl v rámci seriálu Euro Hockey Tour.

Do sestavy byl povolán i obránce indiánů Petr Zámorský, který opět v modrobílém dresu zažil povedenou sezónu. Překonal svůj osobní rekord nastřílených branek v jednom extraligovém ročníku - jedenáct. K tomu přidal devětadvacet přihrávek a se čtyřiceti body opanoval kanadské bodování svého mužstva. V rámci bodování celé soutěže tento počin stačil na TOP 20, mezi obránci dokonce na druhé místo!