Bronzoví dorostenci

Nově se rodící tým dorostu bere bronz z Memoriálu Jana Marka!

Se sezónou 2023/24 se mladí indiáni rozloučili v závěru dubna, kdy se nově rodící tým dorostu pro příští extraligový ročník představil v Jindřichově Hradci.

Zde se konal již jedenáctý ročník Memoriálu Jana Marka. Místního rodáka a vynikajícího hokejisty, který zemřel v roce 2011 při tragické letecké nehodě celého týmu KHL Lokomotiv Jaroslavl. Tehdy jednatřicetiletý forvard vyhrál s Magnitogorskem KHL, se Spartou tuzemskou extraligu i s národním týmem mistrovství světa v roce 2010.

Tradičního Memoriálu se na závěr sezóny zúčastnily kromě Škody ještě celky pražské Sparty, jihočeského Motoru, rakouského Salzburgu a domácího výběru.

Svěřenci Michala Straky do velkého klání vstoupili utkáním s Českými Budějovicemi, které pro sebe uzmuli výsledkem 4:1. Druhý duel s pozdějším celkovým vítězem byl velmi vyrovnaný, však také nakonec musely rozhodovat až samostatné nájezdy. V nich se lépe vedlo vyhlášené rakouské Akademii, která tak celkově zápas opanovala výsledkem 4:3.

I druhý hrací den začali indiáni vítězstvím, tentokrát tím nevyšším na turnaji - 8:4 si totiž poradili s domácími Střelci. Závěrečný duel se Spartou se stal přímým soubojem o druhé místo, nakonec se radovali po velkém boji 3:2 Pražané.

Mladí šikulové z Plzně tedy na krk pověsili bronzové medaile, nejlepším brankářem byl navíc vyhlášen Denis Beran a útočníkem Jan Fodor.


Konečné pořadí

Pořadí Tým Počet bodů
1. EC Red Bull Salzburg 10
2. HC Sparta Praha 10
3. HC Škoda Plzeň 7
4. Banes Motor Č. Budějovice 3
5. HC Střelci Jindřichův Hradec 0






Foto: David Regásek