Budeme hrát jednoduše a do těla, říká Robert Jindřich

Další krok v doposud vyrovnané sérii přijeli udělat hokejisté Plzně do města koní a perníku. Ve vyprodané Duhové aréně bylo k vidění fyzicky velice náročné utkání, které bylo vysilující především pro hosty, jelikož ti hráli na rozdíl od domácího celku jen na tři útočné řady. Pěti brankám v plzeňské síti nedokázal zabránit ani obránce Robert Jindřich.

Již od první minuty se hrál velice fyzicky náročný hokej, plný úporného bruslení a tvrdých střetů. "První třetina ukázala, že na ně máme. Mohla to být vyrovnaná partie," míní obránce hostí Robert Jindřich. Plzeň ani v pátém utkání v řadě nebyla v první části horší, trefil se však pouze Ladislav Lubina.

"Modrobílá škodovka" se ozývalo z malého sektoru hostí a hráči jako by se chtěli těmto nejvěrnějším odvděčit. Podařilo se to v pětadvacáté minutě Michalu Dobroňovi, kterému byla připsána branka i přes protesty domácího celku. Po vyrovnávací brance byla na domácích znát částečná nervozita. Jistota z úvodu utkání byla tatam. "Po vyrovnání na 1:1 bylo znát, že si domácí nevědí rady. Tam jsme měli šance, ale bohužel žádnou z nich nevyužili," vyjadřuje své pocity obránce-bojovník Jindřich. Bohužel pro hosty se domácí záhy chytli brankou Mudrocha a bylo znát, že jsou v Duhové aréně doma. "Pardubice po našich chybách skórovaly a začaly drobit hru, což nám komplikovalo situaci," popisuje klíč k vítězství domácích plzeňská třiatřicítka. Plzeň sráželo do kolen především časté vylučování, měla celkem 19 (!) trestů, těžkou ranou byl i třetí gól Razingara, který padl po předchozím ataku plzeňského brankáře Romana Málka.

Třetí třetina začínala za pro hosty nelichotivého stavu 4:1. Plzeňáci se přesto nezdávali a bojovali jako lvi o každičký kousek ledu. Poměr vyloučení 17:19 mluví za vše. Bojovnost přece jen přinesla ovoce, když trefil po přihrávce Michala Důrase Mario Cartelli. "Chtěl jsem puk vyhodit z rohu, nastřelil jsem beka, puk se od něj odrazil zpátky, posunul jsem to na Cartelliho a Mario to trefil," komentuje brankovou situaci útočník s číslem 96.

To bylo ale z holí hostí v pátém utkání to poslední. Když přidal zápis do listiny střelců Petr Průcha, bylo rozhodnuto, že si Plzeň z východu Čech vítězství neodveze. Robert Jindřich ale připomíná: "Doma se nám daří, není důvod k pesimismu, vidím to tak, že se sem ještě vrátíme." To není jistě přání jen poctivého obránce, ale i každého příznivce modrobílých barev. "Budeme hrát jednoduše a do těla," slibuje Jindřich.