Sparťané nás podcenili, říká Marek Sýkora

P r a h a - Plzeňané v odvetném zápase se Spartou vrátili Pražanům vysokou prohru 1:6 i s úroky. LASSELSBERGER v T-Mobile Aréně předvedl o sto procent lepší výkon než na domácím ledě. “Jednozápasová zkušenost určitě sehrála svoji roli. Sparťané už odehráli tři zápasy a trochu nás podcenili. To nebyla ta Sparta, která hrála u nás,“ tvrdí hlavní trenér Marek Sýkora. Z prvního nevydařeného vzájemného duelu se Modrobílí poučili a vyhráli poměrem 5:2. "Chtěli jsme hrát lépe v obraně, prostě nějaké poznatky z prvního vzájemného zápase jsme využili."

V brance se oproti prvnímu zápasu neobjevil Roman Málek, nýbrž Petr Jež, který podal skvělý výkon. “Petr chytal výborně,“ pochválil brankářskou dvojku Marek Sýkora. V utkání se poprvé v modrobílém dresu představil Matěj Trojovský, plzeňský odchovanec , jenž poslední sezóny strávil v nižší zámořské soutěži. “Trojovský je příslibem, má skvělé parametry a myslím, že by mohl být postupně dobrý hráč.“

Naopak Kanaďan Cory Stillman se v Plzni ani neohřál. Trenéři ho po dvou trénincích vyloučili ze skupiny hráčů, která se uchází o plzeňské angažmá. “Toho už jsme poslali pryč. Byl slabý, rozhodně nedosahoval úrovně, jakou potřebujeme. Bylo to jasný po deseti minutách,“ zhodnotil sarkasticky kvality obrovitého Kanaďana Sýkora.

Kádr pro novou sezónu postupně nabývá jasnějších obrysů. “Hodnocení bych chtěl udělat až po Švýcarsku, kde už možná kádr trochu upravím. Potřebuju ale ještě ty tři zápasy, abych se rozhodl.“ V zemi helvetského kříže čekají LASSELSBERGER postupně střetnutí s Klotenem, Zugem a Curychem. “Je to na malém prostoru, tři zápasy ve třech dnech. To jsem si přál, aby to bylo v rychlém sledu. Švýcaři se zlepšili, hrají rychle. Určitě budeme často vylučovaní, takže nacvičíme hru v oslabení. Trochu je problém jen v tom, že se bude hrát zase podle pravidel z loňského roku, ne podle našich současných . Jsme teď jediný hokejový stát, který hraje na ofsajd na červené čáře.“ Pro návrat k loňské verzi pravidel, o kterém se v poslední době spekulovalo, ale Sýkora není. “Byl jsem pro, aby se pravidla změnila, aby se hrálo s červenou čáru, umožní to více forčekingu a aktivní hru vepředu. Problém je akorát, že jsme jediní.“ A s jakými ambicemi Plzeňané do Švýcarska pojedou? “Chtěli bychom samozřejmě vyhrávat, ale je to jen součást přípravy,“ uzavřel Marek Sýkora.