Důležité je, že jsme první zápas zvládli, tvrdí David Ludvík

P l z e ň - HC LASSELSBERGERU PLZEŇ se první přípravné utkání povedlo na výbornou. Rozstřílel hosty z Litvínova 6:1 a za předvedenou hru se rozhodně stydět nemohou, ba naopak. Velkou měrou se na výsledku podílela první lajna, David Ludvík si na své konto připsal dvě gólové trefy. "Je to důležité, že jsme první zápas zvládli, dokázali ho vyhrát. Už kvůli lidem," ocenil slušnou diváckou kulisu v ČEZ Aréně.

Přestože plzeňský tým na ledě v porovnání se svým soupeřem z Litvínova působil dravě, David Ludvík po utkání přiznal, že se silami to není až tak růžové. "Bylo to pro nás těžké, jsme pořád v tréninku, a navíc je pátek. Nabíráme teď hlavně kondici," poznamenala hvězda utkání. Litvínov se zdál slabým soupeřem, Plzni čelil s čistým kontem jen do závěru první třetiny, v té druhé již na domácí konto začaly góly naskakovat jako na běžícím páse. "Všichni trénují, na každého padne únava. Proto si myslím, že Litvínov tak na ledě působil," na dálku se takto zastal soupeře.

V prvním přípravném utkání exceloval, první lajna se ukázala ve výborném světle, s kolegy z útoku Divíškem a Vlasákem jim to klapalo. "Jsem rád, že to tam spadlo. Myslím, že předvedená hra byla dobrá. U všeho jsme byli dřív než soupeř, Litvínov jsme k ničemu vážnějšímu nepustili," hodnotil zápas. Zároveň si velmi cenil i vítězství v prvním zápase sezóny 2007/2008. "Rozhodné je to důležité, že jsme první utkání zvládli, dokázali ho vyhrát. Už kvůli lidem," cenil si divácké kulisy. Příznivci modrobílých dorazili do ČEZ Arény v hojném počtu a dravé křídlo bylo jen rádo. "Je vidět, že všichni se na hokej těší. Když se bude hrát dobře, myslím, že bude chodit plnej dům," poznamenal Ludvík.

Již v úterý nastoupí plzeňští hokejisté do úvodního střetnutí v rámci Tipsport Hockey Cupu. "V poháru se o něco hraje, takže to určitě bude lepší než přípravná utkání. Každý zápas tak bude prověrkou na ligu," uzavřel.