Proti Plzni jsem žádnou odměnu za vítězství nevypsal, říká Radek Duda

P l z e ň – Známý hokejový rebel táhne České Budějovice. Když se objevil na ledě, v plzeňském obranném pásmu se vždy něco dělo. Jako největší letní posila jihočeského týmu plní svou úlohu. Proti Lasselsbergeru si připsal jednu asistenci a neproměněné trestné střílení v první třetině zápasu. Jak sám přiznal, neprovedl ho dobře. Ačkoliv svým spoluhráčům žádnou odměnu za vítězství bývalému zaměstnavateli nepřipravil, podotkl, že zápasy s Plzní má rád. "Utkání má vždycky náboj, pořád se něco děje," doplnil své hodnocení budějovický útočník s šedesát devítkou na dresu.

Vypsal jste proti Plzni odměnu za vítězství?
Nevypsal.

Ani jste necítil žádnou speciální motivaci proti bývalému klubu?
Už je to řada let, co jsem v Plzni nebyl. Takže už to moc nevnímám. Ale rád hraji proti Plzni, utkání má vždycky náboj, dobrý spád a pořád se něco děje. Plzeň je mužstvo, které je živé, je teď v laufu. Ale musím přiznat, že speciální motivaci jsem necítil.

Utkání bylo hodně emotivní, překvapilo vás to?
My jsme teď dole a chceme se odháknout ze spodku . Pro nás jsou všechny zápasy teď skoro jako play-off, takže do toho musíme jít po hlavě, abychom nějaké body nahráli. Je škoda, že si necháme dát gól dvacet sedm vteřin před koncem na 4:4. Ale samozřejmě dva body bereme.

Pomohla vám psychicky výhra nad Slovanem v lize mistrů?
Svým způsobem určitě. Zase jsme dali čtyři branky, měli bychom na ně vyhrávat. Bohužel Plzeň srovnala. Ale smekám před mančaftem, že jsme se z toho nezbláznili a zápas dotáhli do vítězného konce.

Trenér Bokroš prohlásil, že v téhle situaci od klubu neuteče. Stojíte jako mužstvo za ním?
Na něj je to taky tlak. Určitě si výsledky představoval jinak. My se snažíme, jak jemu tak i sami sobě, pomoct do vyšších pater tabulky, abychom se mohli oprostit od stresu a nepříjemné poslední pozice.

Vyhráli jste v extralize poprvé po sedmi zápasech, budete to nějak slavit?
Vůbec. Máme hrozně nabitý program, sil na rozdávání nemáme. Takže si odpočineme a pojedeme na Kladno.

Jak jste vypadalo plzeňské vyrovnání z vašeho pohledu?
Špatně jsme přistupovali k hráčům. Dali jsme jim moc prostoru, oni jsou šikovní na puku a využili toho. To se nesmí stávat.

V první třetině jste jel trestné střílení, nedal jste. Samostatné nájezdy na konci už jste jet nechtěl?
Trenér zvolil mě s Tomášem Kůrkou, ten mi říkal, ať jedu. Ale nájezd jsem špatně provedl, nesedl mi. Škoda, no. Samotné nájezdy už jsem jet nechtěl, navíc trenér zvolil jiné hráče a udělal dobře, že tam dal Tomáše Kůrku.