Indiánky podlehly Kladnu v nájezdech

Plzeň - Plzeňské indiánky pokračovaly v neděli dalším přípravným utkáním a na svůj ZS si tentokráte pozvaly hokejistky z Kladna, účastnice TOP divize a bronzové z posledního ligového ročníku.

HC Plzeň 1929-ženy – HC 2001 Kladno 3:4sn (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Sestava Plzně: Šmardová, Kraftová - Kotounová, Kotousová - Šmajdová, Němcová - Vonková - Fialová, Ciňková - Krauzová - Kroutilová, Potůčková - Nárožná - Rozhoňová.

Sestava Kladna: Nenadálová, Kozlerová - Kiribuchi, Tomasco - Flachsová, Nováková - Kuželová - Neisová, Fialová - Pavelcová - Garažiová, Hužvarová - Kučerová.

Do branky se podruhé postavila Petra Šmardová. A opět tato zkušená brankářka stála za částečným úspěchem indiánek s Kladnem, kterým byl nerozhodný výsledek 3:3 po základní hrací době. Sestava byla totožná se sestavou z utkání s Domažlicemi a již bylo vidět, že některé kombinace sice mají hlavu i patu, ale bohužel se i dnes opakovala nejbolestivější stránka plzeňských indiánek a tou je obranná hra.

I dnešní utkání bylo hodně vyrovnané a diváci se mohli dočkat na jednu stranu celkem slušného hokeje, ale na straně druhé se hráčky z obou družstev dopouštěly chyb, které ale pramení ještě z nedostatečné sehranosti a v některých případech i z málo odtrénovaných tréninkových jednotek. Obě družstva i zásobují naše mládežnické reprezentace, proto na obou stranách chyběly minimálně tři hráčky, patřící mezi ty lepší v obou družstvech. Ale s tímto handicapem se obě celky celkem slušně vyrovnaly a to je dobrý signál pro oba trenéry – nebýt závislí na několika hráčkách.

V první třetině se vedení ujaly indiánky v 7.minutě, první pětka domácích zaznamenala svůj první úspěch v utkání z hole Němcové. Kladno pak ještě do konce třetiny vyrovnává v 17. minutě mladičkou hráčkou Tomasco. Dobrými zásahy se, jak již bylo uvedeno, prezentovala Petra Šmardová a její spoluhráčky právě j9 mohou děkovat za takto lichotivý výsledek této třetiny, ale pak i celého utkání.

Prostřední část byla podobná té první, ale úspěšnější byly domácí hráčky, která ujímají vedení 3:2 po gólech Němcové a Vonkové. Za Kladno snižuje mladá Garažiová po nešťastném usměrnění kotouče do vlastní sítě jednou z plzeňských obránkyň.

Poslední pasáž hry se podaří Kladnu pouze vyrovnat zkušenou hráčkou Pavelcovou právě po velké chybě domácí obrany, která si již po několikáté nedokázala poradit s nabruslením soupeře ve svém obranném pásmu a při vytvoření zmatku před svou brankářkou už nebyl problém, aby právě Pavelcová zasunula kotouč za záda Šmardové.

Po dohodě trenérů si pak obě družstva vyzkoušela nájezdy jako by tomu bylo v ligové soutěži a i zde se vrátila velká bolest indiánek v jejich neproměňování. Do kladenské sítě se trefila pouze Němcová, ale ostatní vyšly naprázdno. Kladenské hráčky si tak z Plzně odvážení dva pomyslné body za tuto bitvu.

Trenérům Plzně ale tato dvě utkání hodně napověděla s jakým že potenciálem vstupují do nadcházející sezóny a na čem je ještě potřeba zapracovat. Indiánky ještě prověří „německé eisladyes“ z Berlína a to 8. září na ZS v Tachově.