Preview 22.kolo

Zápas jako řemen, pátý přivítá čtvrtého!

Plzeň – Extraliga nabrala po reperezentační pauze děsivé tempu, indiány čeká již čtvrtý duel během šesti dní. Nyní je v rámci dvaadvacátého kola čeká souboj se Slavií. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy v honbě za dalšími extraligovými body!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SLAVIA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
19. listopadu 2013
22. kolo hokejové Tipsport extraligy

Minulý rok se oba týmy potkaly pětkrát. Nejprve v rámci European Trophy, kdy duel sešívaných a indiánů hostil pražský Eden. Plzeň zvládla drama třetí třetiny a odvezla si na západ Čech výhru 5:3. Výsledek zopakovala i v rámci sedmého kola, když nedovolila v celém zápase svěřencům kouče Růžičky snížit na méně než dvě branky. A hattrick završili Západočeši počátkem listopadu, kdy vyrabovali slávistický led znovu, tentokráte po výsledku 3:0. Nejinak si vedli svěřenci kouče Jelínka i před svými fanoušky. Hosté sice dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání z 0:2 na 3:2, ovšem v 59. minutě vše rozsekl Tomáš Vlasák. Předposlední vzájemný duel skončil přesvědčivou výhrou indiánů 5:2, přestože ještě pět minut před koncem to bylo pouze o gól. Na tuto úctyhodnou sérii navázali indiáni výhrou 3:1 v Praze, avšak doma neudrželi dvoubrankové vedení a podlehli v nájezdech, stejným skóre (2:3sn) pak i v Praze. Poslední vzájemné měření sil v lednu nového roku patřilo hostům. Ti v ČEZ Aréně předvedli soustředěný výkon a dokráčeli k výhře 4:2. Samotné semifinále nakrojili Pražané výhrou 3:0, ovšem poté sami bez vstřelené branky padli. Podobně se doma vedlo indiánům, když v prvním utkání zvítězili 4:2, o den později však podlehli 2:3. Semifinálový mečbol pak v krásném utkání po přestřelce 5:4 urvali modrobílí a postup do finále doma stvrdili výhrou 4:2. A i letos se jim dařilo na úvod více, když vyrabovali O2 Arenu po výsledku 2:0. Jak si povedou oba týmy nyní?

Změny v kádru

Slavia zatím šlape a není tak důvod ke změnám. Jedinou se stal na měsíční hostování Jan Kolář, který před tím působil v Pardubicích. Přišel, v pěti utkáních si připsal stejný počet bodů, když vsítil čtyři góly a zase odešel. Konkrétně do KHL – Nižněkamsku.

První čtvrtina

Slavia do extraligy doslova vlétla a nebodovala až v devátém kole – doma s Plzní padla 0:2. Pak ale sešívaní uspěli až v posledním utkání první čtvrtiny – s Litvínovem. Sumasumárum to máme dvaadvacet bodů, což je ve výsledku o tři více než Plzeň. V druhé porci třinácti utkání sehrál Pražané osm duelů a připsali si pěkných čtrnáct bodů.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Slavia Praha:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 36
Počet vstřelených branek: 55
Počet inkasovaných branek: 49
Nejproduktivnější hráč: Jaroslav Bednář 24 (12+12)
Nejlepší střelec: Jaroslav Bednář - 12 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Bednář - 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Vladimír Růžička - 30 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Krenželok, Kadlec +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Sklenář -5
Gólmani:

Dominik Furch – 1265 minut / pr. 2,18 , 92,23%
Adam Svoboda  –   26 minut / pr. 2,31 , 92,86%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 36
Počet vstřelených branek: 53
Počet inkasovaných branek: 49
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda, Václav Pletka oba 14 (8+6)
Nejlepší střelec: Pletka, Duda – 8 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka – 8 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 60 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Seman, Růžička, Hollweg -4
Gólmani:
Matěj Machovský – 849 minut / pr. 1,77 , 93,32%
Lukáš Mensator  – 440 minut / pr. 2,73 , 89,36%

Výsledky posledních zápasů:

PSG Zlín 4
HC Slavia Praha 3sn
(1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)





Branky a nahrávky: 5. Čajánek (Holík, Kubiš), 25. Balaštík (Marušák, Veselý), 37. Veselý (Leška, Okál), rozh. náj. Honejsek – 22. Sklenář (Štich, Kadlec), 27. Sklenář (Valach, Růžička), 59. Valach (Krenželok, Štich).
HC Slavia Praha: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, od 21. navíc Knot - Skokan, Bednář, Tomica - Žejdl, Růžička, Sklenář - Krenželok, Vrdlovec, Poletín - Micka, Klhůfek, Doležal.



Rytíři Kladno 2
HC Škoda Plzeň 1sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)




Branky a nahrávky: 37. Patera (Tenkrát), rozhodující nájezd M. Hořava - 15. Boháč (T. Sýkora).
HC Škoda Plzeň: Mensator - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Boháč - Novotný, Kašpařík, Sýkora - Lev, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Petruška.