Marek Sýkora uvažoval o tom, že uteče ze stadionu

P l z e ň - Utkání na plzeňském zimním stadionu mělo dramatický závěr, který ke správnému derby asi patří. Přestože domácí hokejisté po většinu času svému soupeři mnoho prostoru nedávali a nikdo nepochyboval o vítězi, v samém závěru Energii dovolili zkorigovat výsledek a přinést ještě trochu vzruchu na ledovou plochu.

Neobvyklou motivaci pro dnešní utkání měl Michal Dobroň, měl svátek, narozeniny a ještě nastupoval proti týmu, kde v loňské sezoně působil. A právě protože v loňské sezoně nastupoval Dobroň ve Varech, měl důvod ke zvýšené motivaci. „Bylo to pro mě utkání jako každé jiné, nějak speciálně jsem se nesoustředil.“ Poté však přeci jen přiznal, že si v koutku duše přál na oslavu svých jmenin a narozenin vyhrát. „Ano přál jsem si to, obzvláště proti Varům a jsem rád, že to tak krásně vše do sebe zapadlo. Určitě jsme si dnes zasloužili zvítězit výraznějším rozdílem, určitě jsme byli lepší.“ Přesnou trefu si proti Energii připsal Václav Král. „Myslím, že jsme byli po většinu času lepším mužstvem, soupeři jsme toho moc nedovolili. Je škoda, že jsme nepřidali více branek, vždyť to mohlo být klidně pět nula a nikdo by se nedivil. Na druhou stranu, tři body jsou doma a to se počítá.“ To, že všechny branky padly během přesilových her, nebyla podle Krále náhoda. „Pilujeme to během každého tréninku, to, že to vyšlo dnes, je dobře, hlavně aby se stejně dařilo i nadále.“ Král nastupoval v utkání na místo ve čtvrté lajně ve třetí formaci. „Člověk je daleko více na ledě, zahraje si přesilovky, má možnost více přesvědčit trenéry. Je to pro mě impuls a doufám, že tam vydržím.“

Na tiskové konferenci byl spokojenější domácí trenér Richard Farda. „Určitě mohu být spokojen s výkonem, více jak dvě a půl třetiny jsme byli jasně lepším týmem. Zejména přesilové hry nám dnes vycházely, mrzí mě však výpadek poslední desetiminutovky. To nás stálo lepší výsledek. Hlavní však je, že tři body zůstávají zde v Plzni.“ Na rozdíl od svého kolegy, mnoho spokojenosti na stranu svých svěřenců trenér Marek Sýkora nevyslal. „Jsem zklamán z našeho výkonu. Dokonce jsem za stavu 0:3 přemýšlel o úprku ze stadionu, měl jsem obavu, že skóre bude hrozivě narůstat. Naštěstí se tak nestalo, díky tomu, že Plzeň přeci jen polevila. V závěru jsme alespoň dokázali upravit nepříznivý výsledek.“ Sýkora před zápasem přemýšlel, jaký vliv bude mít na zápas vítězství Karlových Varů nad Zlínem. "Říkal jsem si, že to buď kluky povzbudí a chytnou se, anebo jedno vítězství bude mužstvu pro štěstí stačit a dalšího hokeje se v podání Varů dočkáme zase až za 14 dní. Nehráli jsme, nebruslili, byl to odevzdaný výkon."