Preview 15. kolo

Po dvanácti dnech opět doma, indiáni vyzvou Dynamo!

Plzeň – Indiáni vstoupili do druhé čtvrtiny základní části skvělým výsledkem v Karlových Varech, nyní je čeká další tým, který již musel měnit trenéry – Pardubice! A pozor! Indiáni, již zítra se ve fanzóně můžete těšit na Dušana Salfického a Františka Černého. Autogramiáda začne již v 16:40. Chceme tak vyjít vstříc vám fanouškům, kteří jste si dřívější zahájení autogramiád přáli, abyste následně stihli být včas na stadionu, ať už sedíte kdekoliv.

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC DYNAMO PARDUBICE

HM Aréna, Plzeň
30. října 2015
15. kolo hokejové Tipsport extraligy


V předloňském roce první polovina soubojů s Pardubicemi patřila Východočechům. Ti v Plzni zvítězili po nájezdovém dramatu 5:4 a doma výhru potvrdili 3:1 a vzali všechny tři body. Pak se ale karta otočila. Indiáni potěšili fanoušky vítězstvím 2:1, aby v Pardubicích vyhráli 4:3 v prodloužení. Vloni se lépe dařilo domácím. Pardubice doma zvítězily 3:2, indiáni zase 5:1. V odvetě pak Východočeši sice získali bod, ale ten má pro ně cenu zlata, protože v utkání po dvou třetinách prohrávali již 0:3. A body se dělily i v posledním loňském měření sil, kdy v Plzni padly jen tři branky a výsledek 2:1 pro domácí i ukazuje na následné rozdělení bodů. To modrobílí se letos ve druhém kolem na ledě Východočechů více osmělili a zvítězili 4:1. Jaký duel nás čeká nyní?

Pod pokličkou Pardubic

„Chceme předvádět atraktivní hokej, který přiláká diváky do hlediště. Chceme být úspěšnější než minulé roky a cílem je alespoň semifinále,“ pronesl před sezónou sportovní manažer Dušan Salfický. Východočeši pro splnění cíle udělali ve svém kádru i řadu změn. Po odchodu Miloše Říhy staršího tým převzal jmenovec mladší, asistentem se stal Václav Baďouček. Pardubice si pojistily novými smlouvy oba gólmany Halásze a Kristana, navíc ze Sparty přišel Tomáš Rolinek. Dále pak kádr posílil o Jakuba Svobodu ze Zlína, Adama Havlíka ze Znojma, Davida Tomáška ze zámoří a ze Slovenska přišli Bokroš, Drtina i Šeda. Naopak v týmu již nepokračují například Čutta, Koríma, Píša, Semorád, Radil či Zohrona. Jenže reality je zatím zcela odlišná a na řadu tak opět musely přijít další zásahy do kádru. Tým převzali Richard Král s Markem Zadinou, vedení končil spoluprácí s Tomášem Divíškem a přivedlo Kanaďana Tylera Redenbacha ze Švýcarska.

Za vytouženým úspěchem v play-off vykročili Východočeši v přípravě. V té si dvakrát poradili s Mladou Boleslaví a skolili i Davos, naopak nestačili v Českých Budějovicích a proti Lausanne. Horší to již bylo v Lize mistrů, ve které uhrálo Dynamo jediný bod na ledě Färjestadu, doma s ním naopak padlo, stejně tak dvakrát s Davosem.

V samotné extralize Dynamo v úvodním kole sahalo alespoň po bodu v Mladé Boleslavi, ovšem přišlo o něj devět vteřin před třetí sirénou. Následovala domácí prohra s Plzní 1:4 a další nezdar v Chomutově. Body se tak dostavily až ve čtvrtém a pátém kole, kdy Východočeši přehráli Třinec a Karlovy Vary, ve třetím domácím utkání v řadě ovšem inkasovali tvrdý direkt od Vítkovic 1:6. Z následujících sedmi duelů vyválčily Pardubice vítězství již jen v Litvínově 2:1, naposledy si přesvědčivě poradily s Bruslařským Klubem 5:1. Dvanáct získaných bodů tak značí i dvanáctou pozici v průběžné tabulce.

Dynamo trápí útok i obrana. Ve střílení branek je o gól horší již pouze Zlín, v obraně zase jen Karlovy Vary a Sparty, oba celky však mají dva, respektive tři střetnutí odehrány navíc. Nedaří se jak oba gólmanům, kteří oba inkasují v průměru přes tři branky na zápas, tak například i Petru Sýkorovi, který zatím posbíral v jedenácti duelech pouze tři body. Nejproduktivnějším hráčem svého týmu je tak Tomáš Marcinko s jednou vstřelenou brankou a šesti asistencemi. Ve statistice +/- není nikdo v kladných hodnotách, v záporných je na tom naopak nejhůře devatenáctiletý David Tomášek, jenž si odnesl z dvanácti zápasů -11. Přesto Pardubice patří ve využívání přesilových her na sedmé místo, v oslabeních jsou dokonce čtvrté nejúspěšnější. Na své soupeře však zatím vyslaly z celé ligy nejméně střel. Výkony se odrazily i do návštěvnosti. Dynamo sice nadále drží první příčku s průměrným počtem 7706 diváků na zápas, je to však o téměř 600 fanoušků na utkání méně než před rokem.

Petr Kadlec o zápase s Pardubicemi

PETR KADLEC před Pardubicemi

K utkání s HC Dynamo Pardubice, které indiáni sehrají v pátek, mluvil na středečním tréninku "ve vyhnanství" na malé hale asistent kapitána PETR KADLEC."Chceme vyhrát stejně jako pokaždé doma. Nekoukáme na tabulku, Pardubice se asi zvedají, ale my chceme potvrdit, že se nám teď daří a udělat tři body," řekl zkušený obránce.

Posted by HC Škoda Plzeň on Thursday, October 29, 2015

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Dynamo Pardubice:

Postavení v tabulce: 12.
Počet bodů: 12
Počet vstřelených branek: 26
Počet inkasovaných branek: 42
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Marcinko 7 (1+6)
Nejlepší střelec: Čáslava, Svoboda - 3 branky
Nejlepší nahrávač: Tomáš Marcinko - 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Sýkora - 40 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Havlík, Divíšek, Voženílek, Půhoný, Panna, Kaut 0
Nejhorší hráč v bodování +/-: David Tomášek -11
Gólmani:
Robert Kristan  - 426 minut / pr. 3,24 , 90,04%
Brandon Maxwell - 352 minut / pr. 3,07 , 89,53%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 26
Počet vstřelených branek: 53
Počet inkasovaných branek: 38
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík (9+5), Jakub Jeřábek (3+11) oba 14
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 9 branek
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek – 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Marcel Hossa – 33 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jakub Jeřábek +11
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pulpán, Lev -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 609 minut / pr. 2,56 , 91,36%
Patrik Polívka  – 238 minut / pr. 2,52 , 90,74%

Výsledky posledních zápasů

HC Energie Karlovy Vary 0
HC Škoda Plzeň 6
(0:1, 0:2, 0:3)






Branky a nahrávky: 18. Kubalík (Indrák, Jeřábek), 29. Johnson (Lev), 39. Hossa (Preisinger), 43. Johnson (Lev, Kadlec), 49. Kratěna, 59. Kratěna (Johnson).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Hossa, Preisinger, Schleiss – Poletín, Lev, Hollweg – Sýkora.



HC Dynamo Pardubice 5
BK Mladá Boleslav 1
(3:0, 0:1, 2:0)





Branky a nahrávky: 2. Nahodil, 6. Tybor (Moučka, Štajnoch), 8. Nahodil (Poulíček, Rolinek), 41. Redenbach (Štajnoch, Čáslava), 45. Štajnoch (Nahodil, Maxwell) - 31. Pabiška (Voráček, Jarůšek).
HC Dynamo Pardubice: Maxwell – Havlík, Štajnoch, Čáslava, Nedbal, Ščotka, Bokroš – Tybor, Marcinko, Svoboda – Poulíček, Redenbach, Rolinek – Moučka, Nahodil, Voženílek – Tomášek, Kaut, Starý.