Ohlasy TRI

Dva body s Třincem jsou pro nás dobré, hodnotí duel Matěj Machovský

Plzeň - Škodovka se po týdnu představila opět na domácím ledě. V divokém utkání proti Mladé Boleslavi indiánům nájezdy nevyšly, proti Ocelářům už si však Západočeši spravili chuť, když brali dva body. Na tiskové konferenci po utkání se rozhovořili Matěj Machovský a David Sklenička.

Matěj Machovský byl jedním z hlavních strůjců plzeňské výhry po nájezdech. V utkání předvedl několik těžkých zákroků a během penaltového rozstřelu chytil čtyři pokusy z pěti. „Dnes jsme spokojení, určitě jsme chtěli vyhrát. Mohlo to být za tři body, ale vítězné nájezdy rychle chuť spraví,“ má jasno opavský rodák, který již třetí sezónu hájí škodovácké barvy.

V uplynulých zápasech mu však občas do zpěvu moc nebylo, neboť obrana indiánů častokrát zbytečně inkasovala. „Inkasované góly se ukáží z chyb, které děláme. My jsme jich v předchozích zápasech dělali až moc, ale to je zápas od zápasu jiné, někdy to vyjde, někdy ne. Dneska to naštěstí dobře dopadlo.“ Ano, dnes to Plzeňským vyšlo, i když Třinec, jenž byl posilněn výhrou nad Spartou, byl rozhodně nepříjemným soupeřem: „Věděli jsme, že mají šikovné útočníky. Každá lajna je schopná dát gól, dobře napadají, takže jsme chtěli rychle dávat puky od hokejky, což se nám dařilo. Bylo tam sice několik chybiček, ale to je vždycky,“ říká Machovský.

Ve třetí třetině se Ocelářům podařilo srovnat stav zápasu na 2:2 čtyři minuty před závěrečnou sirénou, což domácího sympaťáka z brankoviště dosti mrzelo: „Třinec zase tolik šancí neměl, ale drželi se pořád na puku, zato my jsme ve třetí třetině neměli skoro žádnou střelu, nedostali jsme se do hry.“ A Matěj se nebál pokárat i sebe, když hodnotil obdrženou branku. „Čekal jsem, že rána půjde pod víko, udělal tam šílený nápřah, ale nakonec mu to sjelo a propadlo mi to mezi nohama. Možná trochu laciná branka, ale poté jsem to klukům vrátil v nájezdech," popisuje vyrovnávací akci strážce plzeňské svatyně.

Domácí gólman se ještě rovněž vrací k předchozím utkáním Škody, hlavně k bláznivému duelu v Mladé Boleslavi: „V minulých utkáních jsme podali dobré výkony, ale stejně prohráli, tak to poté mrzí více. Třeba v Boleslavi jsme měli strašný začátek, ale pak jsme se zvedli, dokázali srovnat a mohli jsme získat i tři body, což se k naší smůle nepovedlo. Dva body s Třincem jsou pro nás dobré,“ uzavírá své hodnocení mladý lapač soupeřových šancí.

V utkání proti Ocelářům se ve velice dobrém světle představil i bek s 9 na zádech David Sklenička. „Dva body jsou určitě dobré, tři by byly samozřejmě lepší, ale ty dva bereme,“ říká jeden ze stavebních kamenů indiánské defenzivy. David už však také vyhlíží páteční duel ve Zlíně: „Jedeme tam tradičně o den dříve, máme tam rozbruslení, takže doufám, že to pro nás bude jenom výhodné. Zlín se sice trápí, ale to neznamená, že to bude snadný soupeř. Moc nevyhrávají, ale stále je to kvalitní soupeř.“ Škodovce budou jistě na daleké štrece držet palce všichni modrobílí příznivci a doufat v bodový návrat na západ Čech!