Po výhře nad Kladnem jsem prožíval uspokojení kvůli vám všem, říká Král

P l z e ň - Po nepříliš vydařeném začátku sezóny dokázali nakonec hokejisté LASSELSBERGERU Plzeň postoupit do play-off. Řediteli klubu Tomáši Královi tak spadl velký kámen ze srdce. Cesta to byla strastiplná, ale předsezónní cíl se nakonec podařilo splnit. Mise však ještě nekončí. Od pondělí čeká plzeňské hokejisty ve vyřazovacích bojích celek Moeller Pardubice. Ředitele klubu jsme před startem play-off požádali o krátký rozhovor.

Základní cíl klubu se nakonec podařilo splnit. Čekal jste, že to bude tak složité? Proč myslíte, že Plzeň bojovala o postup do play-off až do posledního kola?
Na začátku sezóny jsem si nemyslel, že to bude složité, ale pokud se vrátím zpátky, mohu shrnout příčiny neúspěchu stručně. Zaprvé nás od začátku sužovala neuvěřitelná smůla, pokud jde o zranění a nemoci. Zadruhé pak bohužel výkony Libora Barty v brance zůstaly daleko za mým očekáváním. Myslím, že poslední čtvrtina v sezóně moje názory potvrdila.

Co nakonec podle Vás rozhodlo o postupu mužstva do play-off?
Tým se postupně dostával do tempa. Za zásadní zlom považuji příchod Romana Málka, který vnesl do týmu pocit jistoty a možnost lepšího herního projevu a větší odvahy v době, kdy jsme se neustále museli bát o výsledek.

Berete postup do vyřazovacích bojů jako splnění cíle? Je pro Vás play-off jen jakýsi nadstandard? Právě nízké cíle byly jednou z věcí, které fanoušci vytýkali předchozímu vedení klub ...
Při nástupu do funkce jsem řekl, že dostat se do play-off je první krok k možnému úspěchu a jsem pochopitelně rád, že se nám, byť s velkými problémy, podařilo tento krok udělat. Já to vnímám jako začátek, chci vyhrávat dál. Pokud to odnesou rovnou Pardubice, budu o to spokojenější (smích).

Ve čtvrtfinále čekají Plzeň Pardubice. V čem si myslíte, že jsou Pardubice před Plzní, v jakém ohledu je tomu naopak?
Pardubice jsou hvězdný tým. Mají řadu hokejových osobností. Upřímně řečeno, nemyslím si, že bychom se jich měli obávat. V současné chvíli máme dle mého názoru velmi kompaktní útočné řady, řada hráčů je ve výborné formě, tým je v pohodě a máme jednoznačně lepšího gólmana, který se u nás rovněž dostal do mimořádné formy. Navíc nelze zapomínat, že se bavíme pořád, a to bych chtěl zdůraznit, o sportu. Právě v nevyzpytatelnosti je jeho krása. Musím ale ještě jednou připomenout, že jsem po zápase s Kladnem prožíval mimořádné uspokojení, nejen kvůli sobě, ale kvůli vám všem. Myslím totiž, že jsme si to všichni zasloužili.

Plzeň hrála naposledy v play-off v roce 2002 proti Vítkovicím. Sérii tehdy provázela velmi vyhecovaná atmosféra. Myslíte si, že boj s Pardubicemi bude v tomto směru obdobný?
Atmosféra a vyhecované klima k play-off patří. Myslím, že jsou meze, které by být překračovány neměly a pokud to tak bude, budu mimořádně spokojený.