Plzeňské týmy v play-off

Áčko i junioři bojují o semifinále, dorost již o finále! Jak se vyvíjí série?

Tento týden se naplno rozjely vyřazovací fáze všech soutěží. A Plzeň je společně s Vítkovicemi jediný výběr, který má zastoupení ve všech kategoriích! Jak se vyvíjí play-off A-týmu i mládežníkům?

A-tým

Vývoj čtvrtfinálové série

Západočeši vstoupili do play-off jako velká voda, v první duelu smetli Hanáky vysoko 8:1! Jak to však ve vyřazovací fázi bývá, každý zápas je úplně jiný. V odvetě Olomouc kousala o poznání více, smazala dvoubrankové manko po druhé části a nakonec zvítězila po boji 3:2 v prodloužení.

Pokračování série

Čtvrtfinále se nyní stěhuje na Hanou, kde se bude hrát dvakrát a indiány jistě nečeká nic jednoduchého. O tom, kdo se v sérii ujme vedení, se rozhodne již v pátek, duel startuje v 17:00. Hrát se bude na olomouckém zimním stadionu i o den později v sobotu od 17:00. Jedete Plzeň na důležité cestě podpořit?

Aktuální stav série: 1:1 (série hraná na čtyři vítězná utkání)


Junioři

Vývoj čtvrtfinálové série

Indiáni dokázali Vsetín čtyřikrát v sezóně těsně porazit, první porážka ovšem přišla v nepravou chvíli v úvodním čtvrtfinálovém duelu. ROBE v závěru otočilo utkání a Plzeň musela skousnout prohru 1:2. Ve druhém zápase na západočeském ledě rovněž rozhodovaly maličkosti, tentokrát se však váhy přiklonily na stranu plzeňských juniorů, kteří dokázali srovnat v 56. minutě a nakonec zvítězili 2:1 po nájezdech!

Pokračování série

Čtvrtfinále se nyní stěhuje na Valašsko, kde také už může v případě dvou výher jednoho celku skončit. Přejme juniorům na vzdálené cestě hodně štěstí, první duel sehrají už v sobotu od 15:30! Uvidíme, kdo se ujme vedení v sérii a bude mít lepší postavení před dalším zápasem v neděli v 15:30. Pokud by stále nebylo rozhodnuto o postupujícím do finále, rozhodne se v úterý na plzeňském ledě.

Aktuální stav série: 1:1 (série hraná na tři vítězná utkání)


Dorostenci

Postup do semifinále

Mladí indiáni vstoupili do čtvrtfinálové série hrané na dva vítězné duely proti Litvínovu na jedničku. Na severu Čech sice po první třetině prohrávali 0:1, ale ve druhé části začali tahat za delší konec provazu, prosadili se hned čtyřikrát a nakonec také 4:1 zvítězili. Na západočeské půdě poté čtvrtfinále ukončili už v prvním zápase. V těsném duelu Plzeň udolala Litvínov 3:2 a slavila postup.

Úvod série

Dorostenci změří v semifinále síly s Hradcem Králové, druhým celkem v nadstavbové části, který jednou porazili, avšak třikrát s ním padli. Série však nemá favorita, ve dvou až třech duelech se může stát cokoliv. Boj o postup na finálový turnaj v Ostravě startuje na plzeňském ledě v Home Monitoring Aréně v neděli od 12:00. Druhé a případné třetí rozhodující utkání se bude hrát na půdě Mountfieldu HK v úterý, respektive ve středu.

Aktuální stav série: 0:0 (série hraná na dvě vítězná utkání)


Osmá třída

Program finále MČR

Osmáci uspěli v dlouhodobé soutěži a kvalifikovali se na mistrovství republiky! Ovládli svou západočeskou skupinu a jsou mezi nejlepší šestkou. Klíčový finálový turnaj se odehraje v Ostravě od 27. do 31. března a indiáni na něm vyzvou Litvínov, Kometu Brno, Spartu a Vítkovice. Poslední soupeř zatím není znám, nejspíše to však bude Mladá Boleslav.