Ohlasy 39.kolo

Alexandr Hylák #33: Je to škoda, ale není všem dnům konec

Plzeň – Byl u porážky indiánů ve Zlíně, sám inkasoval pouze jednou. Alexandr Hylák nastoupil mezi tři tyče v sedmé minutě a připsal si jednadvacet zákroků.

Sašo, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Zlín na nás vletěl. I když jsme o tom věděli, začátek jsme zkrátka nezvládli. Napadalo jim to tam a celý zápas již pouze hráli, co potřebovali. Výborně navíc zachytal Libor Kašík. Proti Zlínu, navíc u nich doma, za stavu 0:3 se opravdu hraje špatně. Kdyby to bylo alespoň 0:1 či 0:2, tak jsme měli šance na to, s tím něco udělat. Dnes to prostě nelepilo, musíme se z toho poučit. Každý zápas již bude takový. Týmy, které jsou v uvozovkách dole, již hrají o všechno. Zápasů je čím dál tím méně. Takovýto hokej budou všechny tyto celky předvádět. Je to samozřejmě škoda, na duhou stranu není všem dnům konec. Zbývá dvanáct kol, ve hře je ještě spousta bodů.

Co se stalo konkrétně na tom začátku?
Těžko říct. Takových zápasů jsem zažil a zažiju. Víte, do čeho jdete. Víte, že domácí tým to zkusí na začátku. Ale někdy ta konstelace hvězd je taková, že to nesedne a bohužel, dnes nám to tam napadalo. Takovýchto střetnutí již bylo více, Míra Svoboda nás však parádně podržel. Dnes to nebyly jeho góly, zkrátka ho to netrefovalo. Je to zkrátka o tom, se z toho poučit. Pořád máme nahráno, jsme vysoko v tabulce a není důvod panikařit. Na druhou stranu nějaké ponaučení z takovéhoto vstupu do utkání by mělo být.

Jak moc pro vás bylo těžké naskočit?
Člověk musí být připravený. Není to nic jednoduchého, navíc, když jsem toho v sezóně moc neodchytal. Ale za stavu 0:3 nemáte extra co ztratit. Lepší než třeba kdyby to bylo 1:1 ve třetí periodě, když se gólmanovi něco stane. Pak jsme navíc začali hrát, Zlín již příliš gólových šancí neměl. Je to škoda. Podle mě jsme tady dvě třetiny odehráli dobrý hokej. To ovšem nestačí.

Mohl o osudu utkání rozhodnout i fakt, že chyběli hned tři beci základní sestavy?
Samozřejmě, že nějaký vliv to asi má. Na druhou stranu máme kádr široký, je zde spousta šikovných mladých kluků. Takže na tohle se určitě vymlouvat nemůžeme. Každopádně když vám vypadnout zkušení hráči jako Káca, Pulpík či Čero, tak je to znát. Přeci jenom už mají něco odehráno. Na takovouto situaci se ale musíme připravit, to se klidně může stát v play-off. Je tedy v uvozovkách dobré, že se ti kluci mohou nyní rozehrát. Kdyby se opravdu něco nedej Bože stalo ve vyřazovacích bojích, kde se již hraje každý duel o všechno, aby do toho nešli s čistý štítem.

Jak se vám líbily zlínské retro dresy?
Zajímavé. Patří to k hokeji, obzvláště, když se takto něco slaví. Pro diváky by se takovéto akce měly dělat. Mně se to líbilo.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!