Ohlasy 51. kolo

Bez vstřeleného gólu nemůžeme vyhrát, ví Jan Schleiss

Na severu Čech plzeňským indiánům pšenka nekvetla. Vyrovnané utkání proti libereckým Tygrům rozhodla údernost v koncovce, v níž domácí tým předčil Západočechy. Škodovka ani jednou nedokázala najít recept na gólmana Willa a odjela domů proto s prázdnou. Utkání hodnotil útočník Plzně Jan Schleiss.

Jak byste zhodnotil v utkání, v němž se vám tentokrát střelecky nedařilo?
Nedali jsme ani jeden gól, na to se nedá vyhrávat. Liberec se naopak dokázal jako první trefit a následně nám to tam už napadalo.

Čím to podle vás bylo, že jste nedokázali ani jednou vyzrát na Wilda?
Chytal výborně celý zápas a skoro všechny naše střely viděl. Málo jsme se se tlačili do branky, abychom mu ztížili výhled. Měl to o to jednodušší.

Liberec skóroval před koncem druhé třetiny a následně po začátku třetí části vyloženou příležitost neproměnil Michal Moravčík. Jednalo se o klíčový moment zápasu?
Nikdy není příjemné dostat gól do šatny, ale nechybělo mnoho, abychom se z toho brzy oklepali. Tuto akci jsme sehráli pěkně a nechybělo mnoho k vyrovnání. Bohužel jsme ale branku nedali a Liberci to naopak začalo střílet.

Ve třetí třetině jste zkoušeli netradičně v přesilovce hru bez gólmana za stavu 0:3. Chtěli jste si zkusit tuto herní situace před vyřazovacími boji?
Nebylo už příliš na co čekat. Prohrávali jsme o tři góly a měli jsme přesilovku. Chtěli jsme to proto ještě zkusit s cílem snížit, což se nepodařilo.

Bylo na domácím týmu hodně znát, že bojuje o šesté místo v tabulce?
Samozřejmě to byl hrozně těžký zápas. Oni se tlačili hodně dopředu a přečíslovali nás, kromě toho zvládali dobře i osobní souboje, kde to s nimi nebylo vůbec jednoduché.

Jak moc mrzuté je, že se hned při premiéře zranil gólman Král?
Je škoda, že se mu něco takového přihodilo hned při prvním zápase za nás. Do té doby chytal dobře, snad to nebude nic vážného.

Mohlo být na vašem výkonu znát, že už jste měli jistotu prvního místa a že se připravujete na klíčovou část sezony?
To si nemyslím. Byl to vyrovnaný zápas s tím rozdílem, že Liberec dával góly, zatímco my ne.