Ohlasy 49. kolo

Bod je málo, ale rozhodně nic nebalíme, shodují se Gulaš s Pavlátem

Plzeň - Indiáni se dnes podruhé v tomto týdnu popasovali s Libercem a znovu duel o šest bodů základní hrací doba nerozhodla.

Přestože se v utkání urodilo přes šedesát střel, po třetí části čítal střelecký zápis pouhé dvě změny. Více práce měl gólman Škody Dominik Pavlát, jenž jich nakonec lapil jednačtyřicet. Je takováto porce práce náročná spíše fyzicky nebo psychicky? „Asi obojí, musím se neustále soustředit. Psychicky to možná ale měl dnes těžší Jarda Pavelka, na kterého jsme moc nevystřelili a musel se neustále udržovat. Takže asi je to více těžší fyzicky,“ prozrazuje.

Dnešní souboj byl důležitým v honbě za postupovou čtyřkou, přesto nakonec nic nerozhodl. „Hrozně těžko se mi to hodnotí. Ztratili jsme zápas, je to obrovská škoda. Měli jsme dostatek přesilových her na to, abychom to zvrátili, i když si myslím, že Liberec byl v utkání lepším týmem. Ale šance jsme měli… Asi platí, že když nedáme přesilovku pět na tři, nemůžeme vyhrát,“ popisuje jednadvacetiletý gólman, který úspěšnost zákroků vytáhl v extralize již téměř k třiadevadesáti procentům, dnes na hodnotu více než pětadevadesát. „Pořád se budeme snažit do čtyřky proklouznout, i když teď to již bude hodně náročné. Ale uděláme pro to maximum a budeme se neustále snažit se tam dostat,“ dodává.  

Plzeň pod Ještěd dorazila i se svým nejproduktivnějším hráčem, po zranění se mezi mantinely vrátil kapitán Milan Gulaš. „Nebudu lhát, nebylo to úplně ono. Byl jsem poměrně dost dnů i zcela bez ledu, byly tak dnes fáze, kdy jsem se šetřil, protože pořád jsem to v hlavě měl, aby se mi to nevrátilo. Teď budou důležité zápasy, tak je potřeba, abychom doladili detaily do play-off. Jsem rád, že i další hráči budou následovat a vracet se do sestavy, protože se se zraněními potýkáme celou sezónu. Prostě v tom ten letošní ročník není dobrý, pořád nám někdo vypadává. Máme hodně mladých kluků, všechno se neustálé sžívá, sestavy rotují. My potřebujeme, aby se do play-off tým dal dohromady a tam pak necháme úplně všechno,“ vypráví.

Sám stihl dnes dvacet minut, byl u jediného gólu svých barev a třikrát ohrozil Tygři klec. Výsledkem je jeden získaný bod. „Určitě je to málo. My jsme po celý zápas tahali za kratší konec a nedokázali jsme chytnout tempo Liberce. Na druhou stranu jsem rád, že na to, kolik jsme měli vyloučených hráčů, tak se nám podařilo gól nedostat. I když je pravda, že v některých fázích to tam hořelo hodně. Bohužel, když jsme pak přesilovky ke konci dostali my, tak jsme je zužitkovat nedokázali, což je velká škoda, sahali jsme po třech bodech. Teď nás ještě čekají tři zápasy, ve kterých se může stát cokoliv, my se o to určitě porveme. Chceme se již nyní připravovat na duely play-off, protože v nich rozhodují jiné věci. Některé mi tam dnes chyběly, takže si k tomu určitě něco řekneme, vytkneme a do příště bychom chtěli některé věci zlepšit,“ hodnotí a dodává: „Je to těžké. My jsme prakticky celý zápas neměli přesilovku, jen jednu na začátku. Hráli jsme tak neustále pod tlakem a u puku jsme moc nebyli. Pak jsme dostali přesilovku pět na tři, šli jsme tam zkušení hráči, měli bychom si s tím poradit, ale bohužel to nevyšlo a gól jsme nedali.“  

Škoda tak zůstává šestá, jenže letos výjimečně přímo do čtvrtfinále postupují celky pouze čtyři. A právě Liberec nyní drží poslední místenku, na Západočechy má náskok pět bodů. „Pořád zbývají tři zápasy, my rozhodně nic nezabalíme. Věděli jsme, že dnešní zápas bude zlomový. Bereme bod, já teď nedokážu říct, jak to bude ve výsledku stačit. Ve hře jich je ještě devět, my máme dva zápasy doma a jeden venku… Uvidíme,“ říká.

Jak se již stalo příjemnou tradicí, modrobílí v utkáních odvolávají fauly soupeře, pokud vnímají, že tomu tak nebylo. Dnes se takto čestně zachoval Jan Eberle. „My to děláme každý zápas, že když víme, že to faul nebyl, tak to odvoláme. Podle mě je to zcela normální věc. Věřím, že i kluci liberečtí by to udělali stejně,“ chválí autor letošních osmačtyřiceti bodů.

Fota: Jiří Princ