Ohlasy SF7

Bronzový Jan Kovář #43: Byla to krásná sezóna, kluci mi vrátili chuť do hokeje!

Plzeň – Indiáni v sedmém utkání semifinále proti Třinci neuspěli, útěchou jim tak může být alespoň zisk bronzových medailí. Opět po roce. „Jsem pyšný, že jsem v tomto týmu mohl hrát,“ řekl po zápase odchovanec Jan Kovář.

Honzo, úvodní třetina dnešní duel rozhodla, co se stalo?
Nevím. Byla to vyrovnaná dvacetiminutovka, ale Třinci to tam napadalo. Náskok byl hodně veliký, sice jsme to nezabalili, snažili jsme se, bohužel to nevyšlo.

Co se dělo v kabině o první pauze?
Nám už nezbylo nic jiného, než se navzájem povzbuzovat. Chtěli jsme to prostě otočit. Pořád zbývalo čtyřicet minut hokeje, což je dlouhá doba. Vrátili jsme se trošku do hry, ale bohužel v závěru už jsme nestačili.

Docházely i síly?
To už o tom vůbec není. Prostě jsme do toho šli, domácí jen vyhazovali, nic si nekomplikovali. Podívejte se, jak jsme prohrávali 0:3, vlítli do toho a byli lepší, šli jsme prostě do toho. Všechny týmy jsou natrénované, dneska si nikdo nemůže dovolit být na tom nějak špatně.   

A kdybyste se měl ohlédnout za celou sérií?
Když nás porazili čtyřikrát, tak už to není náhoda. Jednoduše byli o kousek lepší. Myslím si, že to byla pěkná série, vyrovnaná. Mně nezbývá než pogratulovat Třinci k postupu.

Mrzí vás v těch sedmi utkáních něco?
Teď těžko říct. Nyní asi dnešek, že nám tak utekla ta první třetina. Ta se nám to vůbec nesešlo a je to škoda.

Stála vás dnes úvodní část celou sérii?
Čtyřikrát jsme prohráli, to není o jedné třetině. Samozřejmě to k tomu svádí, ale my vyhráli pouze třikrát, tak to prostě je.

Čekali jste za stavu 2:0, že to bude nakonec takovýto boj?
To jsme věděli již na začátku, že to bude hodně vyrovnané. Bohužel, možná kdyby... ale to už je jen kdyby…

Změnilo se něco poté, co jste se domů vrátili za stavu 2:0?
Domnívám se, že celkově to bylo vyrovnané. Jak série, tak zápasy. Těžko teď spekulovat, jaké by to bylo, kdybychom vedli 3:0. Jasně, že by to pro nás bylo lehčí, ale my jsme bojovali až do konce. Jak jsem říkal, jsem pyšný na kluky, že jsme to nezabalili, že jsme hráli a hráli do poslední minuty.

Říká se, že sedmé zápasy jsou nejkouzelnější, souhlasíte?
Já už jich ve své kariéře zvládl dost a je to duel opravdu o všechno. My dneska jednoduše nebyli šťastnější.

Nakonec je z toho tedy bronz, jak ho hodnotíte?
Samozřejmě, že jsme chtěli více, ale domnívám se, že ho oceníme časem jako pozitivní. Byla to krásná sezóna a já jsem strašně rád, že jsem tady byl. Že jsem mohl být součástí tohoto týmu. Kluci předváděli parádní hokej a mně osobně vrátili do něj chuť. Za to bych jim chtěl poděkovat a jsem pyšný, že jsem v tomto mančaftu mohl hrát. Nejsme žádný extra velkoklub, že bychom si mohli neustále dovolit stavět nové týmy. Jednoduše se zde vše pomalu buduje a podle mě to klub dělá velmi dobře. 

Údajně se s Plzní loučíte…
Vůbec nyní nevím, ale zřejmě zde zůstávat nebudu. Asi půjdu někam do zahraničí, když to vyjde. Ovšem ještě jsem nic neřešil, tak opravdu netuším.

Co jste říkal Dominiku Frodlovi?
Nebýt obou gólmanů, je potřeba pochválit i Dimu, tak nejsme tam, kde jsme. Drželi nás celou sezónu, drželi nás i v play-off. Samozřejmě je pro Frodlíka těžké, že střídal v posledním zápase, ale já ho musím strašně pochválit. Byl po celý rok neskutečný a i když jsme třeba vyhrávali většími výsledky, tak on toho strašně moc pochytal. Je to budoucnost nejen extraligy, ale i našeho hokeje. Musí nadále pracovat tak, jak pracuje. Pak z něho může být velký gólman.

Máte nějaké náznaky z reprezentace?
To teď opravdu nevím. Uvidíme v následujících dnech, jestli se trenéři ozvou (úsměv). 

Honzo, děkuji za rozhovor a gratuluji k další medaili v plzeňském dresu!