Prevew Rungsted

CHL: Druhý zápas Škodovky ve skupině B je tady, do Plzně přijede dánský mistr!

Nový ročník Champions Hockey League odstartoval ve čtvrtek úvodními zápasy. Indiáni na domácím ledě přehráli 5:4 v prodloužení finského mistra z Hämeenlinny. V sobotu na Plzeňské čeká pro změnu skandinávský soupeř, od 17:45 se v LOGSPEED CZ Aréně představí tým Rungsted Seier Capital!

Nováček v Lize mistrů

Všichni fanoušci dobře vědí, že účast v CHL není pro Západočechy ničím novým a neznámým, naopak i pro druhého soka indiánů ve skupině se jedná o premiéru v prestižní soutěži. Rungsted Seier Capital je úřadující šampion dánské nejvyšší hokejové soutěže. V týmu převažují hokejisté z Dánska, dále pak i ze Švédska a zámoří. Hlavním trenérem týmu Rungstedu je bývalý švédský útočník Erik Hjalmarsson, jenž v klubu v roce 2016 ukončil aktivní hráčskou kariéru, ihned se stal asistentem kouče, od loňské sezóny je sám hlavním. A hned dovedl svůj celek k mistrovskému titulu. V brance mužstva se budou pravděpodobně střídat dva dánští gólmani, kterými jsou Jon Lee-Olsen a Thomas Lillie, jenž v týmu působí od minulé sezóny.

V obraně Rungstedu lze najít dva cizince, jsou to Američan Willie Raskob, který má zkušenosti z nižších zámořských soutěží, a Švéd Simon Fredriksson, zkušený bek, který celou kariéru strávil v nejvyšších či nižších ligách ve Skandinávii, než zakotvil v Rungstedu. Zkušeným členem defenzivy je i Joachim Holten Møller, kapitán týmu, který v Rungstedu působí již sedmým rokem, od nějž se učí mladší kolegové z obranných dvojic.

Velkou útočnou hvězdou klubu je švédský forvard Mattias Persson, který v minulém ročníku zaznamenal v základní části a play-off během 46 zápasů 54 bodů. V týmu působí rovněž synovec legendárního Mortena Greena, o němž už byla řeč výše, osmnáctiletý Gustav Green. Před nadcházejícím ročníkem Rungsted posílila i dvojice reprezentantů Dánska Anders H. Poulsen a William Boysen.

Kompletní představení Rungsted Seier Capital

Úvodní zápasy ve skupině B

Jak už bylo zmíněno, Škodovka se v prvním utkání celého ročníku Champions Hockey League střetla na domácím ledě s finským mistrem HPK Hämeenlinna, který dlouho nevypadal, že by mohl pro domácí dopadnout dobře, ale přesný opak se stal pravdou. Indiáni hned třikrát prohrávali o dva góly, ale nakonec zápas senzačně otočili a vyhráli 5:4 v prodloužení. 

V úvodní třetině si finský celek nepřipsal ani jednu střelu na branku. V té druhé však Hämeenlinna dvakrát v krátkém sledu rychle skórovala, indiánům se zásluhou Jaroslava Kracíka podařilo snížit. Pak se situace opakovala - tým HPK odskočil do vedení o dvě branky, ale plzeňský Peter Čerešňák stav znovu korigoval. Pak přišel gól hosté na 4:2, jenže domácí to nezabalili ani náhodou. 

Přesně devět minu před koncem v utkání konečně využil přesilovku Tomáš Mertl, na něj navázal jeho kolega z prvního útoku Jakub Pour, jenž dorazil vlastní ránu a necelé čtyři minuty před koncem srovnal na 4:4. V prodloužení vládla Plzeň. Po famózním střídání (které si můžete prohlédnout v sestřihu pod touto části článku) se z voleje trefil Petr Straka a vystřelil Škodě cenný druhý bod!

HC Škoda Plzeň 5:4p HPK Hämeenlinna

33. Kracík (Rob, Indrák), 42. Čerešňák (Němec), 51. Mertl, 57. Pour (Gulaš, Kaňák), 62. Straka (Budík, Eberle) – 22. Innala, 23. Nikkilä (Cornet, Puustinen), 36. Lahtela, 46. Nenonen (Innala)

Sestava Plzně: 

Frodl (Pavelka) – Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík, Pulpán (A), Čerešňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Němec, Vlach, Kantner – Rob, Kracík, Indrák – Straka, Kodýtek, Eberle – Přikryl.

Rungsted se představil na ledě švýcarského Zugu, dalšího silného kalibru ve skupině B. Domácí EVZ, tradiční účastník CHL, si už v patnácté minutě vypracoval náskok 2:0, když se chytře prosadil Jan Kovář. Ale pozor, dánský tým se o přestávce v kabině oklepal, v polovin zápasu už bylo vyrovnáno, když se trefili útočníci Rungstedu Mario Lucia a Marcus Olsson

Švýcarský tým však skóre zvrátil ještě v prostřední části, v té poslední přidal ještě další dva kousky, takže nakonec vyhrál. Na pátý gól přihrával Jan Kovář, který si v utkání připsal dva body. Rungsted tak i přes velice bojovný výkon během své premiéry v Lize mistrů neuspěl.

EV Zug 5:2 Rungsted Seier Capital

12. Hofmann (Morant), 15. Kovář, 37. Martschini (Thorell, Schlumpf), 43. Albrecht (Morant), 56. Senteler (Kovář) – 21. Lucia (Andersen), 32. Olsson (Hanna, Persson)

Sestava Rungstedu:

Lillie (Lee-Olsen) – Raskob, Fredriksson, Hanna, Schulze, Möler, Jelert, Harries Andersen, Nistrup – Lucia, Moore, Rosenthal – Andersson, Olsson, Persson – Boysen, Poulsen, Höeg-Jörgensen – Gade, Green, Andersen.

CHL Fan Challenge

Podpořte Škodovku ve fanouškovské výzvě a sbírejte pro svůj oblíbený klub body zde https://www.chl-fan-challenge.com/