Ohlasy 15.kolo

Čekal jsem, že první zápas bude pro mě horší, říká nová posila Jakub Kindl

Ve středu ohlásila Plzeň příchod obránce Jakuba Kindla a o dva dny později už čekal na zkušeného obránce otřískaného mnoha zápasy v nejlepší hokejové lize světa těžký test na ledě Třince. Třicetiletý obránce zvládl dobře první zápas v dresu Škodovky, odehrál skoro dvacet minut. Jediné, co ho mrzí, je to, že indiáni nevezou domů ještě o jeden bod navíc.

Z vypjatého utkání s Třincem jste získali nakonec jeden bod. Jak ho berete?
Byl to hokej jako v play off. Oba dva týmy věděly, o co v zápase jde, mělo to proto poměrně dobrý náboj. Je jen škoda, že nemáme alespoň o jeden bod navíc. Bohužel jsme neproměnili ani jednu z přesilovek. Musíme v nich víc střílet a vypilovat zakončení.

Byl pro vás hodně náročný odehraný zápas po dlouhé době?
Cítil jsem se docela dobře. Čekal jsem dlouho, než někde nastoupím, a musím říct, že jsem si myslel, že to bude pro mě horší.

Jak jste si užil s týmem cestu do Třince?
V autobuse jsem si to užil s kluky. Dlouho jsem už s ním nejel na nějaký zápas, proběhly i nějaké srandičky, Škoda je jen, že nepovezeme nazpátek o jeden bod víc.

Rozhodčí vám v zápase domlouval, když jste se pošťuchovali s třineckým Marcinkem. O co šlo?
Chtěl jsem si sjednat recept. On tam do mě šťouchal a rozhodně se nenechám zadarmo odstrčit. I v tomhle ohledu to připomínalo play off, kde se dělají takové věci. Bylo to v zápalu boje. S rozhodčím jsme si to jen krátce vyříkali a jelo se dál.

Co vám ukázal první zápas?
Byl to pro mě výborný test. Šlo o velký zápas, protože Třinec patří k těžkým soupeřům. Bylo příjemné hned naskočit do takového utkání.

Překvapilo vás něco v prvním zápase za Plzeň?
Jelikož v Plzni hraje brácha, viděl jsem i nějaké zápasy, i když to bylo jen z hlediště. I proto to bylo pro mě jednodušší, jelikož jsem i z tribuny viděl, jak kdo hraje, jaký je typ hráče. Mrzí vás, že nehrál váš bratr Denis? Samozřejmě mrzí, ale to se holt stane. Doufám, že to nebude trvat dlouho a brzy se dá zdravotně dohromady.

Jaký byl pro vás přechod na širší kluziště?
Říká se, že v Třinci je menší kluziště, s čím souvisí, že se hrál hokej nahoru, dolů. S tím jsem proto neměl žádný problém.

Když byla výluka, říkal jste, že mají na vás fanoušci přehnané nároky. Jak to vnímáte teď?
To mi bylo pětadvacet let. Nyní mám na to zcela jiný názor. Tehdy se nám v Pardubicích nedařilo, fanoušci proto měli nějaký důvod k nespokojenosti. Celkově jsou diváci v extralize nároční, ale nemyslím to ve špatném slova smyslu. Už se k tomu ale nechci vracet, protože je to už dlouhá doba zpátky.

Je pro vás nyní jednodušší, že jste přišel do týmu, kterému se herně i výsledkově daří?
Určitě je jednodušší, když přijdete do týmu, kde to šlape. Kluci mě v prvním zápase podrželi, celkově se jim daří, hrají dobře. Jsem rád, že jsem tady a líbí se mi, že to v plzni šlape.

Jakub Kindl poprvé v modrobílém dresu 💙 #TRIvPLZ #TELH Foto: Marian Ježowicz (hcocelari.cz)

Příspěvek sdílený HC Škoda Plzeň (@hcplzen),