Přikryl v U19

Česká devatenáctka brala v Berlíně čtvrté místo. Indián Přikryl: Zradila nás koncovka

Plzeň - Reprezentační srazy přeťaly soutěže napříč všemi kategoriemi, druhý nejstarší mládežnický výběr se vydal do Německa.

Čeští mladíci se zúčastnili v Berlíně Turnaje pěti. Na úvod svedli velkou přestřelku s Finskem, ve které dvakrát vedli, nakonec ale hráči ze země tisíce jezer uspěli v nájezdech 4:3.

O den později se již Češi z vítězství radovali. Proti Švýcarsku znovu otevřeli střelecký výčet a i přes vyrovnání nakonec zvítězili 3:1.

Následoval duel s domácím výběrem a velká taktická bitva. V polovině úvodního dějství Němci udeřili, naše reprezentace těsně před první přestávkou zvládla vyrovnat. Soupeř odskočil znovu v pětatřicáté minutě a více branek již souboj nenabídl.

Čtvrtý duel ve čtyřech dnech byl ve znamení duelu se Švédskem. A úvod byl pěkně divoký. Seveřané udeřili již po třinácti vteřinách hry, Češi kontrovali po další minutě. Ovšem úvodní část modrožlutí ovládli poměrem 4:1. Čeští mladíci se však nevzdali, v prostřední periodě snížili na 2:4, na konečných 2:5 ovšem nakonec upravil soupeř.

České barvy hájil i indián Filip Přikryl, který asistoval v utkání s Finskem, celkem letos zapsal jubilejní desátý bod v reprezentacích (do dvaceti i do devatenácti let). Mladý forvard zároveň naskočil do osmi duelů Tipsport extraligy, dvaceti Chance Ligy za Litoměřice, třech za Klatovy a dva za juniory.    


Konečná tabulka
1. Švédsko 9 bodů
2. Finsko 8 bodů
3. Německo 5 bodů
4. Česko 4 body
5. Švýcarsko 4 body


Filip Přikryl
Filipe, jak byste se za celým turnajem ohlédl?
Rozhodně neúspěšně, stoprocentně jsme chtěli víc. Bylo hodně věci, které nefungovaly. Asi největším problémem byla špatná koncovka, která nás doprovázela celý turnaj.

Jak byste zhodnotil jednotlivé zápasy? 
První zápas byl náš nejlepší na turnaji, měli jsme ho zvládnout. Bohužel jsme ale prohráli na nájezdy. Ve druhém čekali nepříjemní Švýcaři, ale ten jsme jediný zvládli, což bylo pozitivní. Jenže pak přišel třetí zápas a prohra s Německem. K tomu nemám moc co říct... Po většinu souboje jsme je mačkali a vytvořili si opticky tlak, ovšem nedokázali jsme si přes jejich blok vytvořit hodně střel. I když šance tam byly a my jsme je měli proměnit. Bohužel naopak Němci ujeli a dokázali dát gól. Na závěr již bylo poznat, že to byl čtvrtý zápas ve čtyřech dnech a chyběla nám jiskra. Švédsko se dostalo do vedení na začátku utkání a my jsme celé pouze dotahovali a nezvládli jsme to.

Co chybělo k medaili? 
Bylo toho hodně, ale náš hlavní cíl tohle nebyl. Chtěli jsme hrát dobrý hokej a tím přehrávat soupeře. Byli jsme málo produktivní a celý turnaj nedopadl tak, jak jsme si představovali.

Stihl jste si vůbec během reprezentační pauzy odpočinout?
Jel jsem hned z klubového zápasu na reprezentační sraz, takže tam moc času nebylo. Ale tohle mi nějak neomezuje. Jsem pokaždé rád, když je možnost hrát zápasy nebo jet reprezentovat.

Naskočil jste letos již v extralize, první i druhé lize, také v juniorech. Jak je těžké se vždy dané soutěži přizpůsobit a dají se vůbec nějak porovnat?
Je to strašně náročné v tom, že každá liga je totálně odlišná. Pokaždé, když někam jedu hrát, tak na sobě cítím, že ze začátku to není úplně ono. Snažím se vždycky co nejlépe přizpůsobit, hráč by tohle měl umět. Je to lepší a lepší, ale musím přiznat, že to úplně nejlehčí není. Na druhou stranu jsem mladý hráč a já potřebuji a chci hlavně hrát, takže jsem vždycky rád, když nějaká možnost je.

Filipe, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!