Marcel v U17

Česká sedmnáctka válčila v Rusku! Indián Marcel: Měli jsme zápasy urvat!

Plzeň - Česká hokejová reprezentace do sedmnácti let se představila na prestižním turnaji v Rusku, kde se postupně popasovala s USA, Švédskem, domácími a Finskem.

A velké klání v Ufě začala dobře. S USA se Češi dostali do vedení již po třinácti vteřinách hry, po čtyřech minutách již byl stav 2:2 a ještě v šestatřicáté 3:3. Jenže těsně druhou sirénou přišla třígólová smršť zámořských hráčů a celková prohra 3:7.

Po dni volna bylo soupeřem Švédsko. Velká přestřelka byla rázem zapomenuta, na gól se čekalo až do třetí části, skóre znovu otevřeli Češi. Jenže Tre Conor kontrovaly dvakrát během necelých dvou minut a uspěly celkově 2:1

Poté čekalo na národní mužstvo domácí Rusko. To v utkání jako první inkasovalo, po dvou třetinách byl stav 1:1. V úvodu poslední dvacetiminutovky domácí dvakrát udeřili, hosté ale odpověděli vzápětí. Vše nakonec Rusko rozhodlo z nařízeného trestného střílení 69 vteřin před prodloužením.

I poslední duel s Finskem byl velmi vyrovnaný a tentokrát se již body dělily. Češi v zápase dvakrát vedli, nakonec tříbodový úspěch ztratili patnáct vteřin před koncem základní hrací doby. Chuť si ale spravili v samostatných nájezdech.

Ve výběru trenéra Eismanna nechyběli ani dva indiáni - Marcel Marcel a obránce David Špaček. Oba přitom srdnatě bojují v klubu na dvou frontách - v dorostu i juniorech a výraznými bodovými přísuny pomáhají oběma týmům.


Konečná tabulka
1. Rusko 11 bodů
2. USA 8 bodů
3. Finsko 5 bodů
4. Švédsko 4 body
5. Česko 2 body


Marcel Marcel
Jak byste celý turnaj zhodnotil?
Myslím si, že stačí, když řeknu, že to je druhá největší akce v reprezentaci U17 a ta kvalita soupeřů tomu odpovídala.

Jak byste popsal jednotlivé zápasy?
Všechny duely byly vyrovnané, jen Američané dokázali proměnit většinu šancí, které jsme jim nabídli. Se Švédy, Rusy a Finy to byla neskutečně vyrovnaná střetnutí, která jsme měli urvat v náš prospěch. Bohužel proti Švédům a Rusům rozhodčí udělali chyby, které nás stály zápas.

Prakticky všechny skončily nejtěsnějším možným rozdílem, mrzí to o to více?
Neskutečně. Ale když po souboji s Rusy na poradě pan trenér Eismann řekl, že byli pyšní, že mohli stát za našimi zády, tak to pro nás bylo cennější než výhra.

Odehrál jste v sezóně prakticky stejný počet zápasů za juniory i dorost. Tušíte již, kde teď budete pokračovat?
Popravdě nyní vůbec nevím. Ale doufám, že mě trenéři budou využívat v obou kategoriích.

Je to pro vás velký rozdíl mezi oběma kategoriemi?
Rozdíl je to asi jen v tom, že v dorostu mi trenéři svěřili kapitánské "C." Takže to je taková větší starost, že musím myslet více na ty kluky a snažit se, aby to klapalo v kabině. Jinak co se tyče herní nebo fyzické stránky, to je stejné. Musím se snažit stejně jak v juniorce, tak v dorostu.

Moc děkuji za rozhovor a přeji, ať se i nadále daří!